Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan ikke relatere

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

hejsa

Jeg forstår fulstændig hvordan du har det.
Jeg 21 år og går i 1.G på gymnasiet, fordi jeg har udannet mig til tømrer først. Så derfor er jeg meget ældre end de andre i min klasse og det kan godt blive lidt meget nogle gange.

Fordi jeg ligesom dig sys de opføre sig meget barnligt. Jeg godt klar over din situsation ikke er 100 procent lige som min da dig og dine klasse kamarater er jævn alderen, men jeg vil alligevel godt påstå du ville kunne få nytte af de råd jeg kan give dig.

Det aller vigtigste er du bliver ved med at være dig selv. så når du sys det ondsvagt at “Alle lyver, vaper og bander.” (Det er også dumt og ikke særlig sejt) så skal du bare holde dig langt væk fra de ting.

Noget du kunne prøve på er at sætte dig ind i hvorfor de opføre sig som de gør, nogle gange får man en bedre forståelse for hvordan det kan være tingende er som de er.

Du skriver også du har glædet dig til at starte i skole og blive klogere. det også en super god ide at fokusere din energi på det, sammentidig har du også muligheden for at få ekstra viden fra lærene. (Plus her har du muligheden for at snakke med voksende mennesker som ikke opføre sig som pattebørn)

Jeg også 99 procent sikker på der et par andre i klassen der har det på samme måde som dig, men måske følger de bare stømmen og opføre sig ondsvagt fordi de andre gøre det. Dem kunne du prøve at finde i klassen(det ikke altid dem man lige tror det er) og lave nye venskaber der.

selv jeg har fået nogle rigtig gode venner på gymnasiet på 15, 16, 17 år. så jeg ikke i tvivl om du også nok skal finde nogle i klassen der faktisk også sys de andre opføre sig helt håbløst.

håber det var et okay svar og det gav dig lidt mod igen. Samt noget at tænke over:)

  • Philip, Dreng, 21 år

Jeg har selv skiftet skole et par gange og på min nye skole har jeg ikke specielt mange venner. Hvis der er en parallel klasse så prøv og snak med dem og så behøver man heler ikke og have venner k sin egen klasse man kan bare have nogle få gode venner ude fra skolen som man ses med☺️

  • Anonym, Pige, 14 år

Kender det alt for godt. Jeg føler heller ikke, at min opførsel passer til min alder. Alle i klassen har deres egne grupper og det er så utroligt svært at blive en del af dem, hvis man er bare den mindste smule “anderledes”. Selvom du sikkert har hørt det mange gange før, så vil jeg bare sige til dig, at du ikke er alene. Når jeg kommer hjem fra skole og er træt af mine åndsvage, barnlige klassekammerater siger min mor altid: “dit folk er derude”. Og det er de, det er jeg sikker på. Du skal nok finde personer i din alder du kan relatere til. Og hvis ikke du finder dem nu, så skal du nok finde dem senere i livet.

Jeg vil personligt anbefale at starte til en fritidsaktivitet. Det er oftest der man kan “møde sit folk”.

Og selvom det nogle gange kan være svært, så husk at være dig selv. Jeg håber det går dig godt <3

  • Hej :), 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat