Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dårlig til nye mennesker

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej, Pige, 14 år.

Du skal ikke vær’ nervøs overfor andre nye mennesker, selvfølgelig er det en anderledes følelse at møde nye mennesker.

Men det er rigtigt vigtigt at bevar roen, det kan godt lyde rigtig svært, men det er faktiske ikke… Det er nok fordi du nok lige skal vende dig til nye omgivelser.
Kender det lidt selv.

Du gør ikke tingene “akavet”, det er som sagt rigtig vigtigt at bevar roen så du ikke flipper ud, fordi det gør bare situationen endnu mere sårbar og det skal den ikke være.
Hvis jeg skal give dig et tip, skal du måske snakke med dine forældre omkring det, kan godt være at du ik gider el. lign. men det kan være en rigtig god start på det.

Når man stammer er man nervøs eller er det bare noget som er er født men, nu kan ikke gør’ så meget ved når du stammer så det skal du ikke blame dig selv ved overhovedet. lov mig det, det er bare vigtig at prøve at komme ind i den der imødekommende fase.

Venligt Hilsen,
Mr. Anonym

  • Mr. Anonym, Dreng, 14 år

Du skal ikke tænke for meget over det! Jeg ved godt det kan være svært, men det skal nok gå. Det skal nok komme, jeg har gået på et nyt gym hold i ca 1.5 år nu, og det er først nu jeg er begyndt at snakke med de andre sådan rigtigt! Det er helt normalt at være nervøs, men bare husk at de har ingen intentioner om at gøre dig nervøs eller ked af det! De vil sikkert også snakke med dig :))

  • C, Pige, 14 år

Hey pige på 14.
Personligt når noget som dette sker ville jeg finde hendes insta eller lignende og så begynde at snakke der så du måske føler dig lidt mere tryg inden i snakker irl. Ellers ville jeg prøve at støtte mig op af en veninde som jeg har der i forvejen og så begynde at følge med i deres samtaler og byde ind nogle gange, grin med osv. Bare prøve at gøre opmærksom på at ‘hey, jeg er her også og jeg vil egentlig gerne snakke jeg er bare ikke god til det.’
Håber på det bedste for dig

  • A, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat