Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Venner

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej 🙂

Det kan være du kan invitere en med hjem og lave noget sammen. Det kan også være at du kan spørge både drengene og pigerne. Der kan også være nogen uden for skolen, som du kan mødes med. Hvis der er en som er ked af det, så kan det være du kan hjælpe med at løse det.

  • Anonym, 10 år

Hej,

Jeg ved ikke hvordan det er i din klasse, men min klasse er temmelig opdelt i grupper, og der er også af og til nogen der bliver holdt udenfor.

Jeg har bemærket at hver gang vi kommer uden for skolen, som på lejrtur eller bare en tur i byen, begynder de forskellige grupper at snakke mere sammen. Hvorfor ved jeg ikke, måske føler man et større behov for at samle sig som gruppe når man er et fremmed sted.

Men derfor kunne det måske også være en ide enten at invitere nogle hjem eller bare måske foreslå at I kan gå en tur eller tage i byen? Et eller andet sted som ikke er skolen. Så kunne du prøve om det er lettere at komme ind i fællesskabet når man ikke står midt i en skolegård. Hvis I er hjemme, kunne I for eksempel se en film.

Kh

  • Anonym, Pige, 15 år

– Forsøg at finde andre venner udenfor skolen/klassen
– Forsøg at høre dine klassekammerater om du må være med til deres arrangementer
– Prøv og finde andre venner fra andre klasser på skolen
– Inviter nogle veninder hjem til dig og lav noget sammen med dem
– Forsøg at tage kontakt til hende du tidligere har været sammen med
– Tal med dine forældre og lærere om dine følelser

  • Anonym, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat