Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min nye skole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej,
Jeg er ked af at høre, at du ikke er faldet godt til! Jeg har selv flyttet skole flere gange og kan sætte mig ind i din situation. Det er altid først godt at overveje, hvad man sætter pris på i en god ven. Hvordan vil du gerne have dine venner/veninder til at være og til at gøre?

Prøv at gå over og snak med nogle af de andre. De vil sikkert også vildt gerne snakke med dig! Vær åben over for dem og vis, at du interesserer dig for dem. Prøv at være den ven, som du selv gerne vil have

  • Anonymous, 16 år

Hej.
Mit bedste råd i din situation, er at få det bedste ud af det.
Prøv at fokuser på de venner du har, frem for dem du ikke har.
Jeg har selv gået på fire forskellige skoler, hvilket jeg lidt fortryder nu.
Det jeg skulle have gjort var at give det en chance, det at have en positiv indgangsvinkel er noget af det vigtigste.

Jeg håber, at du kunne bruge det!

Mvh. Mig

  • Anonymous, 15 år

Hej
Jeg er ked af at høre du har det sådan – det er der ingen der skal have.
Det kan være du ikke har følt dig helt tryk, da det er helt nyt. Du har måske været lidt generet over for de nye mennesker, den nye klasse. Din nye klasse kender dig ikke så godt – endnu. Du kunne evt. prøve at starte en samtale med en dreng/pige og spørge om en lektie, eller en anden icebreaker, og deraf starte en samtale – men forsøg at undgå ja/nej-spørgsmål, da de kan få samtaler til at gå i stå.
Du kunne også snakke med dine søskende (hvis du har nogle), for det må jo også være nyt for dem. Eller med en ven/veninde fra din gamle skole. Eller med en kusine/fætter. Eller en fjerde person.
Jeg håber det hjælper, og at du vil føle dig hjemme i din klasse – krydser fingre. Håber det kunne hjælpe.

  • Hollister, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat