Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min klasse hader mig

Vær så venlig at hjælp mig eller give mig råd.

Jeg er altid alene om opgaver fordi mine klassekammerater ikke gider arbejde sammen med mig, også selvom der er nogle søde piger i min klasse.

På grund af det har jeg fået depression.

Jeg hader skole og prøver at lyve med, at jeg er syg for at komme væk.

Det bliver ikke bedre med min far der hele tiden presser information ud af mig, når der har været en “episode”.

Han lader mig heller ikke spille de spil som jeg har lyst til.

Vær sød at hjælpe. Ligemeget om du er yngre eller ældre.

Dreng, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig.
Jeg er ked af at hører at du har det sådan, det må ikke været rart.
Du skal vide at der ikke er noget galt med dig, det tydeligvis dine klassekammerater der “fejler” noget. Så du må aldrig tro at det fordi du ikke er god nok!

Mit råd til dig ville være at jeg synes du skulle snakke med en lærer om det, det er deres pligt at sørge for at eleverne har det godt på skolen, og ikke er udenfor i fællesskabet. Du kan også snakke med en kontaktperson, det har alle skoler, det kan også hedde en vejleder, det er en person man bla. kan gå til når man har det som du, og det håber jeg du har mod på.

Ang. din far, så vil jeg sige du skal prøve at sige fra, hvis du ikke ville fortælle om det, så skal du ikke. Jeg tænker at han er klar over hvordan det står til, er han den forstående type, så bed ham om hjælp, nogle gange skal man have en til at gøre det for en, og der kunne din far evt være en mulighed? han kunne tage en snak med din lærer eller vejleder.

Jeg er ked at høre at du er ramt af en depression, du er meget ung og det er ikke okay at du er nået dertil. Husk der altid er et lys for enden af tunnellen, og ikke giv op. Prøv at tag hver dag med et smil, du ville komme længere end du regner med. Jeg tror på dig ven.
Jeg ønsker dig alt held og lykke, og jeg håber at du finder ud af en løsning <3

  • Lytteren, Pige, 18 år

Som et lidt alternativt råd, vil jeg foreslå at skifte skole til en lille-skole.
Her har jeg indtryk af, at eleverne er mere inkluderende og accepterende.
Tiden man bruger i skolen tager op det meste af ens dag, så man skal have det godt der. Nogle gange skal der helt nye omgivelser til, for at få det godt igen.

Held og lykke.

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat