Brev

Min klasse hader mig

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej med dig.
Jeg er ked af at hører at du har det sådan, det må ikke været rart.
Du skal vide at der ikke er noget galt med dig, det tydeligvis dine klassekammerater der “fejler” noget. Så du må aldrig tro at det fordi du ikke er god nok!

Mit råd til dig ville være at jeg synes du skulle snakke med en lærer om det, det er deres pligt at sørge for at eleverne har det godt på skolen, og ikke er udenfor i fællesskabet. Du kan også snakke med en kontaktperson, det har alle skoler, det kan også hedde en vejleder, det er en person man bla. kan gå til når man har det som du, og det håber jeg du har mod på.

Ang. din far, så vil jeg sige du skal prøve at sige fra, hvis du ikke ville fortælle om det, så skal du ikke. Jeg tænker at han er klar over hvordan det står til, er han den forstående type, så bed ham om hjælp, nogle gange skal man have en til at gøre det for en, og der kunne din far evt være en mulighed? han kunne tage en snak med din lærer eller vejleder.

Jeg er ked at høre at du er ramt af en depression, du er meget ung og det er ikke okay at du er nået dertil. Husk der altid er et lys for enden af tunnellen, og ikke giv op. Prøv at tag hver dag med et smil, du ville komme længere end du regner med. Jeg tror på dig ven.
Jeg ønsker dig alt held og lykke, og jeg håber at du finder ud af en løsning <3

  • Lytteren, Pige, 18 år

Som et lidt alternativt råd, vil jeg foreslå at skifte skole til en lille-skole.
Her har jeg indtryk af, at eleverne er mere inkluderende og accepterende.
Tiden man bruger i skolen tager op det meste af ens dag, så man skal have det godt der. Nogle gange skal der helt nye omgivelser til, for at få det godt igen.

Held og lykke.

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ensomhed Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Du kan både ringe og skrive til Headspace, og de har også afdelinger i hele landet, hvor du kan komme ind og tale med en rådgiver.

Læs mere

Studenterrådgivningen

Gratis rådgivning til studerende på de videregående uddannelser, der oplever psykiske eller sociale problemer. F.eks. stress, eksamensangst, depression, ensomhed mm.

Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat