Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min ensomme vennekreds

Hej bb.
Mit problem er at jeg føler mig alene. Jeg føler mig alene da der ikke rigtig er nogen fra min klasse der vil være sammen efter skole(7klasse). Det ikke mig de ikke gider at være sammen med. Men det er bare generalt hele klassen, ingen gider at være sammen. Mig og mine forældre prøver også lave angshamamger(staves), ingen af pigerne svare, fordi de ikke “ved det” eller, deres bff ikke kan komme med. Mange af drengene er også usikre på det.

Min klasselære kæmper også rigtig hårdt for det sociale, men det hjælper ikke rigtig. Jeg tror ærligt bare at folk ikke har “lysten” til at være sammen. Ellers er jeg nok lidt mere fremme end de andre måske?

Jeg prøver også at snakke med nogen fra paranel klassen, men vores klasse ligger ret langt væk fra de andres. Så det er lidt goofy eller sån, at gå hen til de andre alene. (For der er ikke nogen drenge fra min klasse der tør gå derhen åbenbart). Så jeg kan ikke rigtig blive venner med nogen af dem. Jeg er heller ikke fodbold drengen, så jeg kender dem ikke igennem fodbold osv.

Min mor og jeg har også snakket, med en fra skolestyrelsen på en anden skole. Der kender jeg 2 af dem, men der er der også det samme problem.

Nu begynder jeg bare tænke på, om der overhovedet er nogen på min alder, som hellere vil være sammen med en, end at spille “fortnite” eller andre spil foran sin computer. Jeg føler lidt jeg har tabt mod kulturen, jeg føler at jeg ikke er egnet til kulturen i dag. Jeg begynder langsomt at give op, det nytter ikke noget at tage intiativ. Den eneste måde man kan være sammen på er at hvis ens fkn forældre skriver til nogen af de andres forældre, og presser deres børn til at være sociale.

Jeg har heller ikke mulighed for at gå i klub, for det er for ung til i min kommune. Jeg har også overvejet at begynde til holdsport, (jeg går i forvejen til kampsport og fintess). Men de holdsportsgrene som jeg synes er intressante, findes heller ikke ved mig.

Jeg desuden også lagt mærke til at ting jeg normalt bliver glad over, ikke rigtigt spiller den samme glæde mere. Fx synes heller ikke juleaften er særlig spændene eller sjovt mere. Jeg kan også mærke det påvirker mit sociale niveau. Jeg har alt for meget kørende i mit hovede, jeg kan ikke holde det ud. Jeg forstår ikke hvordan forældrene på min årgang, ikke siger noget til at deres drenge går hjem og spiller hver dag. Det er nok fordi jeg går på en privatskole, og det har for travlt til at passe deres fine karriere eller sån noget.

Ærligt jeg ved ikke hvad jeg skal føle mere. Jeg har brugt min energi op, jeg ved ikke om jeg kan stole på mig selv mere. Jeg ved ikke om jeg har det godt eller dårligt. Jeg har skrevet det her brev ud fra mine følelser jeg har haft. For jeg synes det er vigtigt jeg ikke bare siger pyt, for jeg har det ikke godt af at være alene hele tiden. Men det som om jeg ikke ved det mere.

Hjælp mig, i er mit sidste forsøg på alt det her. Jeg ved ikke om jeg har overset noget jeg kan gøre. Jeg gider ikke gå til et eller andet “mødested for ensomme børn”. For det skal også være lidt naturligt.

Hilsen en træt dreng. (Bogstavelig talt skriver seriøst det her klokken 1 om natten inden jul.)

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hey trætte dreng (lol)

Jeg er heller ikke den sociale type jeg og sidder foran min computer 15-20 timer. Jeg forstår dog stadig hvor du kommer fra og forstår godt du har ladet det gå dig på.
Men jeg snakker tit med fremmede folk på discord (Discord er bare en bedre version af skype).
Over tekst men også over voice chat så jeg ved de er ægte mennesker og ikke en robot. Eller endnu værre en eller anden klam gammel mand. Mange youtubere har en discord server hvor man kan snakke med mange forskellige folk og alt det der. Jeg ved godt du snakker om at mødes irl men hvis der ikke der er nogen der gidder det, så anbefaler jeg discord.

Og hvis du gerne vil snakke med paralel klassen så kan du jo bare gøre det. Du behøver ikke og tage drengene med. De behøver heller ikke altid at have de samme venner som dig.

Håber det hjælper!
Hilsen den søvnløse pige (Seriøst klokken er også 1 når jeg skriver det her lol)

  • epic gamer, Pige, 12 år

Hej trætte dreng. Kan godt forstå du føler dig udenfor, men du har da nogen at være sammen med i frikvartererne og gruppe arbejde ik? Hvis ik så burde du måske overveje at snakke med dine forældre om en ny klasse. Du kunne måske for ikke at føle dig alene i din fritid, få nogle venner over de sociale medier. Så du altid har nogen at snakke med, håber du finder ud af det.

  • Hilsen En der selv har følt sig udenfor, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat