Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min bedste Ven skal flytte

Min vindende skal flytte

men jeg elsker hende

hun er det bedste menneske jeg kender

jeg kan ikke klare mig uden hende

hun er mit et og alt

hvad gør jeg?

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Det kan være rigtig svært når ens bedste veninde skal flytte. Nu ved jeg ikke hvor langt væk i kommer til at bo fra hinanden. Først og fremmest er vi jo så heldige at have en masse muligheder online for at man kan holde kontakten, fx. kan i facetime, eller bruge snapchat osv, for at holde kontakten.

Prøv at sørge for at laver nogen aftaler så i ses i virkeligheden også.

Det kan være rigtig hårdt at hun flytter men du kan se det som en mulighed for at lære nogen nye mennesker bedre at kende. Nu er du jo 11 år og jeg ved selv at verden virkede meget lille og man tænker ikke så meget over andre end dem man har tættest på. Men med tiden får man en masse nye venner og bekendtskaber som kommer til at betyde rigtig meget også, så jeg ved du nok skal klare den.

Mit råd til dig er at tage det som det kommer, snak med nogen mennesker du måske ikke normalt snakker så meget med, og sørg for at holde kontakten med hende og lave nogen aftaler om at ses.

Jeg ønsker dig alt held og lykke, og tag en dag ad gangen det skal nok blive nemmere og du skal nok finde en masse andre gode venner <3

  • A, Pige, 17 år

Er i samme situation. Det eneste jeg kan komme i tanke om er at prøve at holde kontakten, og så udnytte den tid du har med hende.

De bedste hilsner, mange knus

Mig❤

  • Mig, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat