Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

ManglerVenner

Hej BT

Jeg ser tit at mine klassekammerater har en masse venner de mødes med efter skole.

Jeg har nogle venner

men jeg vil sådan ønske jeg havde nogle flere da jeg tit føler mig lidt alene.

Har i nogen gode råd?

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej dreng 13 år

Du kan som en start måske spørger nogen af drengene om de vil spille hos en af jer, eller lave nogen fællesinteresser. Hvis du hører de taler om at de skal være sammen, så kan du prøve at spørge om du ik må komme med, eller hvis det er meget slemt kan du tale med en lærer om det.

Håber det løser sig<3

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej makker.
Jeg har selv været der engang. Det bedste råd jeg kan give dig er at snakke med folk. Hvis det er svært for dig eller du ikke ved hvordan du skal gøre, så bare husk at alle mennesker elsker at snakke om sig selv. Spørg hvordan deres dag har været eller hvad de ser på Netflix for tiden. Det kan også være du finder nogen fælles interesser med dem hvis du bare spørger nok ind. På et tidspunkt skal du nok få samlet mod nok til at spørge om du må være med til at hænge ud. Og ofte så skal de nok spørge dig om du vil hænge ud hvis i bliver gode venner. Det hele skal nok løse sig 😀
Håber det hjalp.

  • Anonym, Dreng, 15 år

Hej dreng på 13 år.

Jeg har stået i samme situation for et halvt til et helt år siden, hvor folk hele tiden var sammen uden for skolen mens jeg sad derhjemme alene.

Det der hjalp mig var at tage initiativ. Jeg spurgte nogle af de venner jeg nu engang havde, om de ville lave noget. Efter lidt tid hvor vi lavede noget en gang i mellem, begyndte de at invitere mig med til deres klasse eller andre venners arrangementer, hvor jeg så lærte folk at kende.

Prøv eventuelt at fortæl dine tætteste venner om hvordan du har det, og spørg dem om de ikke kan hjælpe dig med at møde nye mennesker, og når du så endelig møder nogle nye mennesker, så husk på en ting. VÆR DIG SELV! Lad være med at opfører dig anderledes end du ville normalt, for hvis folk ikke kan lide dig som du er, så er de ikke det værd.

Endnu en ting du kunne prøve, er at skrive til nogen online og møde dem den vej, men det kommer selvfølgelig an på om du har mod på at møde folk fra internettet som du muligvis heller ikke har fællesvenner med, I modsætning til det andet forslag.

Jeg håber det løser sig, og jeg er sikker på at du nok skal få flere venner hvis du bare er dig selv.

God dag.

  • Dr. Jones, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat