Brev

Mangler venner!

Hej BørneTelefonen

Jeg har ikke rigtig nogle venner!
Måske har i nogen tips til
hvordan og hvor jeg kan finde nye veninder
og hvordan jeg bliver bedre til i fremtiden til at lære folk at kende…

Håber VIRKELIG i kan hjælpe mig
jeg har overhovedet ingen venner….😭

Hilsen den venneløse!!!

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Prøv at skifte skole. Lyder nok skræmmende… Men snak med dine forældre om det 🙂 Det er ikke så slemt når man er flyttet 🙂

  • Anonym, Pige, 12 år

Hej, pige på 11 år.
Jeg forstår godt at det ikke er sjovt at være ensom og ikke have nogen venner. Mit for at få flere venner er at være åben og smilende. Du kan snakker med et familiemedlem om det, og få talt ud om det du føler og hvordan du har det. Husk på at være dig selv, og så skal der helt sikker nok være nogen der synes om dig, og kan blive dine venner.

  • Freja, Pige, 15 år

Hej du.
Måske behøver du ikke at gøre noget drastisk eller livsændrende for at få flere venner. Noget simpelt som at prøve at finde nogen over nettet, eller måske begynde til en ny fritidsaktivitet kunne måske hjælpe?

Du skal dog slet ikke være bange for at gøre noget ved det, eller tænke at det er mærkeligt. Hvis, og når du finder nogen, kan jeg love dig, at du vil fortryde, hvis du har tænkt, at du var underlig fordi du søgte venner!

Ellers, så prøv at kigge rundt i dine omgivelser. Det kan være svært at sætte sig hen til nogen og prøve at snige sig ind i en samtale mellem nogen, for “de vil jo synes, at jeg er mærkellig”… Nej! Når der kommer en person hen til mig og snakker med mig bliver jeg glad for at de har lyst til at være med en samtale med mig. Hvis det er, at de tænker, at du er irriterende – hvilket jeg er sikker på, at de ikke gør! – så er det hurtigt glemt igen.
Jeg har selv oplevet at det er svært at sætte sig hen til andre, fordi jeg altid har været – og er stadig til tider – meget genert. Men jeg har oplevet og erfaret, at jeg er SÅ glad for at have gjort det!

Prøv dig frem, snak med nogen – hvem som helst, nogen du er tryg ved (det kunne være dine forældre, din lærer, din fætter/kusine…) Og så tag det lidt ad gangen. Prøv i det små, og ellers, så sørg for at få gjort noget ved det. For det er vigtigt! DU er vigtig!!

Håber du kunne bruge det til noget, og ellers alt held og lykke herfra. Knus!

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Ensomhed

Andre der hjælper

Headspace

Du kan både ringe og skrive til Headspace, og de har også afdelinger i hele landet, hvor du kan komme ind og tale med en rådgiver.

Læs mere

Studenterrådgivningen

Gratis rådgivning til studerende på de videregående uddannelser, der oplever psykiske eller sociale problemer. F.eks. stress, eksamensangst, depression, ensomhed mm.

Læs mere

Ventilen

Er du ensom og har brug for at mødes med andre børn og unge i samme situation?

Læs mere