Brev

Mærkelig følelse af ensomhed

Jeg har det virkelig mærkeligt.

Jeg føler mig meget ensom,

selvom når jeg er nære andre mennesker.

Jeg føler ikke at andre hører efter,

hvad jeg siger eller om de forstår mig og mine jokes.

Det er ikke fedt at høre fra andre, at jeg snakker lavt,

fordi jeg selv synes at jeg snakker fint,

men jeg er bange for, at jeg vil ikke blive hørt

eller vil blive kritiseret for min mening.

Jeg føler mig ret anderledes til andre teenager,

fordi jeg føler, at jeg ikke passer ind i andre grupper,

især i min klasse.

Jeg føler at mennesker kun tager kontakt til mig,

når de ikke har selv en at snakke med, og det er ikke fedt.

Det oplever jeg, og tankerne om det

gøre mig mere lukket i sig selv,

og jeg får mindre lyst til at tage kontakt til folk.

Nu, hvor du læser det, hvad kunne du anbefale mig?

Pige, 19 år
Svar fra andre

Børn

Hej.
Jeg er selv en pige på 15 år, som lever med ensomhed.
Jeg er på efterskole og jeg føler mig meget ensom.
Jeg er blevet udstødt fra alle vennegrupper.
Jeg syntes du skal kontakte en lærer eller snakke med dine forældre om det her:)
Jeg tror godt de vil kunne hjælpe:)

  • Terese, Pige, 15 år

Hej
Jeg føler mig selv tit ensom og det ikke rart, jeg ved præcis hvordan du har det, mit bedste råd er at tale med ens forældre. Os selvom det kan være svært.
håber du kan bruge det til noget .

  • Pige, Pige

Hejsa
Jeg synes du sku finde en du ikke kender særlig godt, og prøve at fortælle lidt om hvordan du har det, eller prøve at snak med den tætteste du kender, måske en søster, din mor en kusine eller noget<3

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat