Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kender du det?

Jeg har venner men alligevel ikke.

Min søster er altid sur det sammen er mine venner.

Jeg kan ikke gøre den mindste ting

og så er de sure på mig.

Jeg føler ikke at jeg har nogle ar snakke med.

Jeg føler mig grim,

også selv om at jeg tit får komplimenter.

Jeg venter bare på at gå ud af folkeskolen

så jeg kan finde nogle ordentlige venner

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig

Du behøver ikke nødvendigvis at have gjort noget forkert, hvis dine venner har meget at se til, kan det være derfor at de lettere bliver sure, det er selvfølgelig ikke så fedt at det går udover dig og eller andre.

Kunne det vare en idé at sige, at du faktisk ikke synes, at det er særlig rart, når de virker så utilpasse, når de omgåes dig.

Du kan eventuelt også godt spørge dine venner, om de er beviste om, at de godt kan virke lidt utilpasse, og måske om det er noget de har brug for at snakke om.

  • N#, Pige, 19 år

Det lyder som deprision
Synes at du skal tage en snak med dine forældre

  • Håber det bedste🤞🤞, Pige, 15 år

Hej med dig,
Jeg tror bestemt ikke din søster og venner er bevidst sure på dig hele tiden. Alle kan jo have dårlige dage, men det betyder selvfølgelig ikke at det skal gå udover dig!

Hvis du mangler nogle at snakke med, kunne jeg foreslå at begynde til en fritidsaktivitet. Der er der mulighed for at finde massere af jævnaldrende personer.
Husk at en fremmed bare er en ven man ikke har lært at kende endnu 😉

Jeg forstår dig 100 procent, når du skriver du føler dig grim – selvom andre komplimentere en! Noget der hjælper mig, er at fortælle mig selv, at der findes kun en af mig og jeg er pæn på min hel egen måde! Prøv at fortæl dig selv hver gang du ser dig selv i spejlet, at du ser godt ud!
Det virker godt på selvtilliden 💫

Selvom det kan være træls og hårdt en gang i mellem, skal man huske at nyde folkeskolen! 🏫

Håber alt løser sig! <3

  • Blå #, Dreng, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat