Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan ikke mere

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det er fandme også nederen! Jeg går også i 8 Klasse og næsten hele min klasse drikker også (inkl. Min parallel klasser)

Jeg har haft nogleunde samme situation som dig. Da jeg startede i 7 Klasse blev vi også blandet, og jeg var også rimelig gode venner med alle, men blev specielt god ven med en, og vi blev også utrolig upopulære.

Jeg var også lidt med af det over det, men jeg tænkte mig engang om og indså at det også var sådan jeg havde det bedst. Jeg var ikke så god til mange mennesker på en gang og det er jeg stadig ikke.

Alle de populære på min skole, fandt jeg ud af har nogle klovne allesammen. Jeg må godt drikke, men jeg vælger at lade vær da jeg ved hvad det gør mod mig selv, og jeg har ikke lyst til at formindske min levetid, prøv at tænk på hvor mange hjerneceller du mister når du drikker.

Håber det hjalp på det
Hilsen xxxxx 14 år

  • Anonym, Dreng, 14 år

Hvor øv at du har mistet glæden for skolen. Jeg tænker at det måske ville hjælpe dig at snakke med nogen venner eller voksne uden for skolen, så kan de hjælpe dig med dit dilemma. Jeg håber på det bliver bedre
MVH 13-årig

  • Anonym, 13 år

Hej pige 14 år.

Det lyder som en rigtig ubehalig klasse for dig.
Du skal selfølgelig ikke begynde at drikke for at komme med ind i den “populære” vennekreds, fordi det er ikke meningen at man skal drikke for at føle sig populær eller for at være med i vennekredsen!.

Det er verken sundt for din krop eller mentalt at begynde at drikke i 8’klasse, det er desuden ekstra vigtigt at være fokuseret i skolen her op mod 9’klasse, det lyder det ikke som om dem der drikker fra din klasse gør det.

Det lyder som om det har taget meget hårdt på dig, det er vigtigt at komme i skole men det er også vigtigt og have det godt!.

Jeg synes at du skal snakke med en voksen som du føler dig tryk ved og du kunne snakke med den voksne om de forkellige muligheder der er.

Efterskole i 9’klasse kunne lyde som en rigtig god idee for dig fordi her kommer alle andre uden deres andre venner og har ligsom dig gerne ville væk fra det gamle eller prøve noget nyt.

Du kan selfølgelig også bare skifte skole men tror efterskole er meget federe, der kan du også tage ud og kigge på de forskellige muligheder for der er en masse forkskellige muligheder fx Rejse efterskoler, krea, sport og meget mere!

Jeg håber du kunne bruge mit råd og virklig held og lykke!

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat