Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan ikke finde venner

Jeg går på en privat skole

for børn med autisme

og i det den tid jeg har gået her,

har jeg ikke kunne få nogle venner,

eller enda snakket til nogle andre elever.

Der er meget få social aktiviteter og mange,

hvis ikke alle elever her,

har problemer med det sociale

så jeg aner ikke hvordan jeg skal kunne snakke med nogle,

især når de har det ligeså svært.

Dreng, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej
Hvis det virkelig går dig på så snak med dine forældre om det, måske kan ee gøre noget eller kan du evt flytte skole

God dag 😁

  • Sch, Dreng, 15 år

hey
jeg ved ik rigtig om jeg har nogle tips, men du er ik alene.
jeg har selv autisme og har det svært med at få venner, men her på det seneste er det gået frem. jeg har i flere år kun haft 2 veninder og har ik rigtig kunne finde flere. men tror mig det kommer, (nu ved jeg ik om du går til fester) men hvis du tager til fester eller bare noget hyggedruk vil du 100 % falde i snak med nogle. og det kan være svært at blive inviteret med til fester når man nu ik kender nogle, men ivertfald der hvor jeg bor er der nogle gange hyggedruk vede ved en sø hvor folk omkring kommer. super hyggeligt.
håber snart du finder nogle gode venner!

  • pige på 16, 16 år

Du er helt vildt modig når du skriver her ind, jeg tror også at du er modig nok til bare at snakke med nogen. Gå over til dem spørg om de vil lave gruppe arbejde sammen eller om de vil ses i pausen.
DU KAN GODT
Husk de er lige så nervøse om det som dig. (:

  • Idk, Non binær, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat