Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kælenavnekultur

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 12. Jeg er en dreng så min kommentar kan måske ikke hjælpe men her kommer den. Jeg mener at det er meget normalt at man nogle gang kan føle sig uden for i pige gruppen for 3 eller hvor mange i er og du skal bare lige vide at vis du føler dig udstødt eller på nogen andre måder uden for så sig det ærligt og pænt til dine veninder. Og nej jeg tror ikke kælenavne er så meeeega vigtige men vis du også vil have et så kan du jo spørger om du også må få et kælenavn .k.h dreng på 13

  • Ricki, Dreng, 13 år

Nu er jeg godt nok også en dreng og jeg ved ikke om man kan kalde det kælenavne, men i min vennegruppe kalder vi hinanden ved efternavn og gerne lidt forkortet. F.eks. en der hedder Gadegaard til efternavn bliver aldrig kaldt andet end Gade. Jeg kan ikke huske hvornår det startede, men vi bruger stort set ikke hinandens fornavne. Men altså der er ikke noget hemmeligt eller “privat” i det, alle må kalde hinanden det de vil.
Jeg er enig med drengen. på 13, at du godt på en pæn måde kan sige til dine veninder, hvis du føler dig udstødt eller du måske også gerne vil have et kælenavn.

  • M, Dreng, 16 år

Hej jeg er en pige på 14.
Jeg har selv rigtig mange veninder som elsker alt det der med kælenavne, og jeg har også selv rigtig mange kælenavne.
Jeg har nogen som bare kalder dem for deres efternavn i stedet for ens fornavn, men de fleste får ideen fra deres fornavn.
Der er så nogen piger i klassen der har kælenavne for andre som de kun må bruge og er der andre der bruger dem, så finder de på et nyt et eller ogs får man bare at vide at man ikke må bruge det fordi det er deres, ja som du også kalder det “private” kælenavn for dem.
Men jeg vil nu sige at hvis du føler at de ikke er med i fællesskabet, så skal du sige det, og hvis det ikke hjælper, så prøv at hænge ud sammen med nogen andre, hvis det er det du synes er bedst.
Hvis jeg skal være ærlig, så er der rigtig mange af mine kælenavne jeg ikke kan lide… jeg bliver kaldt for skat, og der er ikke noget galt med selve det der skat, jeg kan bare ikke lide at blive kaldt for det.
Du kan også spørger om du må give dem et kælenavn, eller om de vil give dig et. Men tro mig når jeg siger at det er svært at begynde at kalde dem for kælenavnet i stedet for deres rigtige navn, jeg har glemt det så mange gange.

Nå håber det hjalp i hvert fald bare lidt.
Kærlig hilsen den 14 årig pige.

  • Halløj(:, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat