Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg føler mig undenfor

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej dreng på 12 år.
Det ser ud til, at du er i en meget ubehagelig situation, som kaldes mobning. Det er aldrig nemt at være den, som bliver udpeget som syndebuk men det vigtigste du kan gøre er ikke at give op på håbet og ikke lade en flok mobbere få dig ned med nakken. Jeg håber du ved, at du er lige så meget værd som alle andre drenge i denne verden og det er klogt af dig at spørge efter hjælp. Det er enormt vigtigt, at du får snakket med nogen du stoler på omkring mobningen og din frygt for at gå i skole. Helst en voksen. Hvis du ikke føler, at du har nogle du kan stole på bliver du nødt til at blive ved med at kæmpe for dig selv; selvom det er hårdt. Der er flere forskellige taktikker du kan bruge, som kan hjælpe på mobning.
1. Vis ingen frygt eller sorg, når mobberne siger noget grimt til dig. Lad være med at give dem, den reaktion de gerne vil have. Mobbere mobber kun fordi de selv har noget at rode med i deres liv som de lader gå ud over andre. Derfor vil de gerne have en reaktion fra dig, så du kan få det træls, ligesom dem selv.
2. Hvis metode 1 ikke virker efter at du komplet her ignoreret mobberne flere gang i trak gennem ugen, kan du prøve at grine af mobberne. Grine af hvad de kalder dig og vise dem, at du er ligeglad. Dette vil overaske mobberne og ofte få dem til at undre sig over din reaktion. De vil ikke blive ved med at vælge dig som syndebuk, hvis du bare er ligeglad med det, som var meningen skulle såre dig.
3. Hvis dine mobbere vælger at gå til vold, bliver du nødt til at fortælle det til nogen. Alle voksne, som er normale oppe i hovedet vil vide, at det ikke er okay og skal gøre noget ved situationen. Ellers er det omsorgssvigt.
Bare fordi du er fysisk slap, betyder det ikke at du ikke kan være stærk. Mentalt stærk. håber det bedste for dig og din kæreste i fremtiden. 🙂

  • Gymnasie elev der keder sig, Pige, 18 år

jeg syntes at du skal snakke med en voksen/din kæreste om det jeg ved det er en meget ubehagelig situation, der jeg selv har prøvet det en gang.
jeg syntes ihvertfald det kunne være en god ide at snakke med en om, der det løsner lidt at komme ud og fortælle om det men jeg tror ikke dine forældre er en stor hjælp i denne situation der de ikke kan gøre noget hvis det er oppe på skolen.
jeg syntes ihvertfald at det værste du kunne gøre er at skulle løbe væk fra dine problemer.

  • pige som selv har det svært, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat