Brev

Jeg føler mig ensom?

Hej.

Jeg føler mig ensom,

selvom jeg har mange venner i skole

og får snaps af folk 24/7.

Men i sidste ende

når jeg tænker over det om aftenen

føler jeg mig ensom.

Jeg tager hjem hver dag, sover, ser film.

Gør meget for at distraherre mit hoved fra at tænke.

Men når jeg tænker,

tænker jeg på at jeg er ensom.

Hvad kan jeg gøre? <3

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 15 jeg er selv en pige på 13 og forstår dig 100% jeg syntes også at det er sværet når man kommer hjem for det er tit der man føgler sig ensom men et tip kunne være at du måske kunnne evitere nogle med dig hjem og fx. se en film eller noget andet det kan ivertifald hjælpe at prøve at åpne op så folk ved at du gerne kunne have lyst til at være sammen med nogle af dem så du ikke vil føgle dig så ensom hilsen pigen på 13 🙂

  • Anonym, Pige, 13 år

#CanRelate! OMG! Troede, at jeg var den eneste, der havde det sådan. Tror rigtigt mange har den følelse. Du skal vide, at det er helt normalt. Det kan enten være en følelse, eller et reelt problem. Hvis det bare er en følelse, skal det nok gå over igen. Prøv evt. at inviter nogle af dem, som du snakker med hjem. F.eks se en film, eller andet sammen. Hvis du vitterligt er ensom, kan du måske gå til psykolog eller skifte skole. Det gjorde jeg selv, da jeg havde problemet, her for 1 år siden. Held og lykke

  • Anonym, Non-binær, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat