Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg føler mig alene

Jeg er en pige på 13 år,
og jeg føler mig generelt meget ensom.

I min klasse er der mange søde piger,
men de har alle sammen nogle gode venner.

Hver gang jeg går over og vil snakke med dem, ignorerer de mig.

Jeg vil bare gerne have nogle at snakke med,
men min mor ved det ikke, så jeg kan ikke skifte skole.

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Det er helt normalt at føle sig alene i denne alder. Jeg er selv heldigt stillet, men jeg kan godt lide at tænke på det langsigtet; om 10 år, vil jeg så tænke på, hvor mange venner jeg havde, eller har det større virkning at bygge dig selv op? Jeg ved det er svært, og det kræver meget selvtillid at kunne gøre det, men du skal vide, at det ikke er altafgørende at være en del af fællesskabet i frikvartererne. Brug tiden på dig selv og gør dig selv bedre; lyt til musik, som gør dig glad, lav lektier, spil Tetris, hvis du synes det er sjovt. Det gør dig sikkert gladere end hvis du bruger al din energi på at prøve at passe ind. Hvis de ikke er villige til at inkludere dig, er det dem, der er problemet. Du vil ikke fortryde det i det lange løb, tro mig.

  • Laura, Pige, 14 år

Hej,
Jes sytes du skal snakke med dine forældre om det, så du kan skifte skole hvis det er det du ønsker. Du kan også snakke med dine lære om det hvis du har en du stoler virkelig på.

  • Anonym, Pige, 12 år

Jeg kender det. Jeg har skriftet skole ofte, og jeg kender det helt. Bare prøv at være med i pige gruppen, den du helt vil være i. Hvis du har ret i at de er søde, kan det være at de på et tidpunkt invitere dig ind.

  • Godide, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat