Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er ensom, har virkelig brug for hjælp

Hej børnetelefonen

Jeg er inde i en periode, hvor jeg er meget sjældent er sammen med nogen.

Mine bedste venner siden 0 klasse, som jeg også har gået i børnehave med, føler jeg ikke gider at snakke med mig.

Jeg er selv blevet bange for at spørge dem, om de vil være sammen, for hvis de nu siger nej. Jeg plejer normalt aldrig at være bange for at spørge om nogen vil være sammen, og specielt ikke mine bedste venner, men det er jeg lidt blevet.

Jeg går til fodbold sammen med en hel masse andre, som jeg har kendt i mange år, men det er lidt som om jeg aldrig kommer ind i deres gruppe, fordi de går på skole sammen.

Dreng, 14 år
Svar fra andre

Børn

jeg har det på samme måde jeg har også en bedste ven lige siden børnehaven men hun var ikke en god ven for mig.

  • v, Pige, 12 år

Det lyder ikke rart at være så ensom, som du føler at du er. Jeg ved godt det måske kan være svært, men prøv at snak med nogen om det, og gerne en voksen. Måske dine forældre, eller din lærer? Man kan hurtigt tænke at det er ens egen skyld og problem, og at man selv skal klare det. Sagen er den, at man bare ikke kan klare alting selv. Så jeg ville række ud, og gøre konkrete ting som at spørge nogen, om i skal være sammen efter skole, men også snakke med en voksen om det, så du kan få endnu mere hjælp, hvis der er behov for det.

Kærlig hilsen M

  • M, Pige, 19 år

Jeg kender lidt til da mig og min daværrende bedste veninde blev uvenner havde jeg heller ikke altid nogle at være sammen med så jeg prøvede at være sammen med nogle andre fra min klasse også er også rigtig godt at starte til fritidsaktiviteter😁

  • Pige på 11, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat