Brev

Jeg er ensom, har virkelig brug for hjælp

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

jeg har det på samme måde jeg har også en bedste ven lige siden børnehaven men hun var ikke en god ven for mig.

  • v, Pige, 12 år

Det lyder ikke rart at være så ensom, som du føler at du er. Jeg ved godt det måske kan være svært, men prøv at snak med nogen om det, og gerne en voksen. Måske dine forældre, eller din lærer? Man kan hurtigt tænke at det er ens egen skyld og problem, og at man selv skal klare det. Sagen er den, at man bare ikke kan klare alting selv. Så jeg ville række ud, og gøre konkrete ting som at spørge nogen, om i skal være sammen efter skole, men også snakke med en voksen om det, så du kan få endnu mere hjælp, hvis der er behov for det.

Kærlig hilsen M

  • M, Pige, 19 år

Jeg kender lidt til da mig og min daværrende bedste veninde blev uvenner havde jeg heller ikke altid nogle at være sammen med så jeg prøvede at være sammen med nogle andre fra min klasse også er også rigtig godt at starte til fritidsaktiviteter😁

  • Pige på 11, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat