Brev

Jeg er ensom, har virkelig brug for hjælp

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

jeg har det på samme måde jeg har også en bedste ven lige siden børnehaven men hun var ikke en god ven for mig.

  • v, Pige, 12 år

Det lyder ikke rart at være så ensom, som du føler at du er. Jeg ved godt det måske kan være svært, men prøv at snak med nogen om det, og gerne en voksen. Måske dine forældre, eller din lærer? Man kan hurtigt tænke at det er ens egen skyld og problem, og at man selv skal klare det. Sagen er den, at man bare ikke kan klare alting selv. Så jeg ville række ud, og gøre konkrete ting som at spørge nogen, om i skal være sammen efter skole, men også snakke med en voksen om det, så du kan få endnu mere hjælp, hvis der er behov for det.

Kærlig hilsen M

  • M, Pige, 19 år

Jeg kender lidt til da mig og min daværrende bedste veninde blev uvenner havde jeg heller ikke altid nogle at være sammen med så jeg prøvede at være sammen med nogle andre fra min klasse også er også rigtig godt at starte til fritidsaktiviteter😁

  • Pige på 11, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ensomhed Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Du kan både ringe og skrive til Headspace, og de har også afdelinger i hele landet, hvor du kan komme ind og tale med en rådgiver.

Læs mere

Studenterrådgivningen

Gratis rådgivning til studerende på de videregående uddannelser, der oplever psykiske eller sociale problemer. F.eks. stress, eksamensangst, depression, ensomhed mm.

Læs mere
Chat
Chat