Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er ensom

Hej

 

jeg er en pige på 13 år gammel.

 

Jeg føler mig meget ensom.

Jeg er ikke en del af sammenholdet i min klasse

og jeg ved ikke hvorfor.

 

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre

fordi jeg gider ikke at komme i skole.

 

Please hjælp

Hilsen mig

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg har selv haft en lang periode hvor jeg har været ensom og har følt og udenfor fællesskabet. En gang i mellem finder man sig selv midt i en flok af personer, som man bare ikke passer ind med. Jeg ved selvfølgelig ikke om det er tilfældet her, men det kan være ret svært, at passe ind i en flok mennesker, hvis man ikke har samme interesser osv som dem. Så jeg vil foreslå, at du står ved dig selv og ikke ændrer på dig selv for at blive en del af fællesskabet. Snak med din klasselærer om hvad i kan gøre, og husk at det oftest ikke er din skyld, at du føler dig uden for fællesskabet. Jeg håber du får lyst til at tage i skole igen, og at mine råd kunne hjælpe <3

  • healthymindhealthylife, 16 år

hvis der ligger en legeplads i nærheden af din bygning, så bare ik være genert og leg med de børn der er der.

  • lil D, Dreng, 11 år

Hej jeg var i den samme situtation der jeg var 12 år også flyttet min eneste ven skole jeg overvejet virkelig selv at flytte skole men jeg gjorde det ikke jeg fik så en anden god ven fordi jeg snakket med en lære om det han hjalp med at lave fælles lege/ting jeg fik en god ven og følte mig lidt en del af sammenholdet men ikke helt men prøv at finde venner uden for skolen det er også rat at have nogle man kan snakke med som ikke går på ens skole:)

  • Anonymous, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat