Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er bange for at jeg mister mine venner

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 17 år

Her kommer et rigtig langt brev fra en som bare er 14 år gammel, men jeg håber du vil tage imod mine råd, og du skal vide at du ikke er alene!

På en måde har jeg lidt det samme problem som dig. Jeg har/havde den her vennegruppe med både drenge og piger, hvor jeg var forelsket i en af drengene. Jeg vidste at han også kunne lide mig. Men her på det seneste er han også begyndt at virke som om han ikke rigtig gider mig mere, hvilket jeg er ret ked af det over. Vi var jo stadig meget glade for hinanden og fik lavet mange gode oplevelser sammen. Men husk på at bare fordi han ikke virker interreseret i dig længere, betyder det ikke han hader dig. Det kan være at han bare har brug for at komme lidt videre.

Pga. at han begynder lidt at miste interresse, har fået andre venner og i det hele taget har ændret sig meget som person, så er vores vennegruppe også begyndt at splitte lidt op. Det er virkelig, virkelig trist, for vi har haft så mange gode oplevelser sammen, og jeg kommer til at savne dem så meget. Jeg kan bare mærke at det ikke kommer til at være det samme som før. Derfor ved jeg, at det bedste for mig ville være at fokusere på mig selv og fremtiden. Du kan f.eks. få en ny hobby (jeg er selv begyndt på at hækle og strikke mit eget tøj), det kan gøre så du får tænkt på noget andet. Du kan også prøve at være sammen med din anden veninde, som ikke blev inviteret, og så få snakket lidt om tingene med hende.

Personligt savner jeg virkelig de minder, jeg havde med min vennegruppe, og bliver lidt trist af at tænke på dem fordi vi jo havde det så sjovt, og det er bare slet ikke det samme nu. Jeg savner også især det jeg havde med drengen jeg kunne lide. Men det er vidst pænt naturligt at føle sig ked af det i de her situationer, og det kan også hjælpe lidt ved at græde det hele ud eller få snakket med nogen. Det kan være en hård periode at gå i gennem, men efter det er overstået så føles det meget godt. Lige nu kan det være svært at forestille sig at få en ny vennegruppe, hvilket er meget naturligt fordi du først lige er begyndt på slutningen af den du har lige nu. Men efter noget tid kan det være du finder nogle nye venner, og måske en ny dreng at forelske sig i. Og det bliver sikkert mindst lige så godt som før! Bare hav tålmodighed og prøv at fokusere på dig selv i lidt tid.

Jeg hørte engang en sige, at hvis man opdager en person begynde at virke fjern eller uinteresseret, så skal man bare kopiere hvad de gør. Hvis ham drengen ignorerer dine beskeder, så stop med at skrive til ham. Og hvis han sender dig noget, så lad være med at svar eller bare giv et koldt enkelt svar. Jeg ved det kan være rigtig svært, især når man elsker en person så meget. Men det ville nok være det bedste for dig, så derfor synes jeg det er noget du skal begynde at øve dig på. Efter noget tid vil du måske begynde at miste følelser for ham, og så vil du undre dig over hvorfor du over hovedet brugte så meget energi på ham. Jeg er selv i gang med den process lige nu. Det er meget svært, men jeg bliver glad af at være sammen med min familie/kæledyr, eller øve mig i nogle af mine hobbyer. Hvis du har brug for at græde, så gør det, men prøv at lav noget som gør dig glad efter.

Det var et meeeegaaa langt brev, men jeg håber da du kunne bruge det til noget :]

  • hende med det samme problem :), Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat