Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomhed?

Hej,

Jeg er en pige, der startede på gymnasiet i sommers.

Vi har haft vores grundforløbsklasse,

og har også gået et godt stykke tid i vores rigtige klasser.

Jeg synes bare, at jeg har svært ved

at være sammen med pigerne i min klasse –

der er hovedsageligt kun piger i min klasse –

da de allerede har en slags forbindelse til hinanden,

om de så har gået i grundforløb sammen eller til fester.

Det er som om, jeg ikke passer ind,

ogs’ jeg ikke vil være den irriterende type,

der bare “inviterer” sig selv ind i folks samtaler/fællesskab.

Jeg er i forvejen en meget introvert person,

og det er svært for mig at finde ro i folk,

da de oftest altid har en første prioritet,

som de altid vil vælge i stedet for mig.

Jeg kunne bare godt tænke mig en god veninde,

som jeg altid kan være sammen med i timerne,

men det er som om, de synes jeg er for meget,

eller at jeg er en for “mærkelig” eller nørdet person,

som bare er stum.

Jeg vil gerne høre, om I har nogle gode råd til,

hvordan jeg kan blive en mere ekstrovert person og få nogle venner

– og måske også blive inviteret til nogle fester.

Føler mig ret steneren af altid at sidde herhjemme for mig selv.

Pige, 16 år
Svar fra andre

Børn

Hej søde❤️ Jeg relaterer til alt hvad du siger. Jeg går selv i 2.g og har stadig ikke nogen venner i min klasse. Når man går i en klasse hvor man ikke føler man passer ind, kan det være svært at blive en del af fællesskabet. Man føler at man prøver alt. Man sætter sig hos dem i frokostpauserne, man stiller dem spørgsmål, og man gør dem opmærksomme på situationen gennem klassemøder, men man føler bare intet hjælper. Det er der hvor det kan være en god ide at finde fællesskaber ude i andre klasser i stedet. Jeg havde heller ikke venner i min grundforløbsklasse, men jeg har fundet gode venner i musicalen, som jeg taler med i pauserne og fritiden. Jeg foreslår at du melder dig ind i fritidsaktiviteter hvor du kan finde det sted hvor du “passer ind” på baggrund af fælles interesser. Jeg ved godt det kan være hårdt at stå alene i sin klasse, men at finde venner fra andre klasser, heler selvværdet og er nogen gange den eneste løsning. Jeg håber du får det bedre❤️

  • Anonym, Pige, 18 år

Jeg forstår, at det er meget svært bare at række ud efter nogle, som man ikke rigtig kender, men det er vigtigt, at man tør tage chancen. Og det er ikke nødvendigvis sikkert, at de gider dig, men der er også en stor sandsynlighed for, at de gerne vil dig.

Men prøv at tænke på alternativet. Hvis du ikke rækker ud, ender det måske med, at du går og er ensom i lang tid. Så det er helt klart bedst at tage chancen. Springe ud i livet med hele hjertet, for det er en kamp, men den skal nok lykkes en dag.

  • Anonym

Hey. Jeg forstår godt hvad du mener og har selv kendt til det med være ensom på gym, og du langt fra den eneste der har prøvet det du er i. Jeg tror det næsten ville være bedst for dig skifte klasse hvis du ik føler det den rigtige du er i nu. Ved Self ik hvor du går henne eller så noget, og det handler også lidt om din studieretning, men synes du bør se om der er en anden klasse eller et andet gym tæt på, hvor du kender nogen, eller egentlig bare tænker det ville være bedre og prøve på en ny start der. Jeg håber svaret fra brugbart, og husk der mange andre før og efter dig der har prøvet eller kommer til prøve det sammen, men man er nødt til gøre noget mod det, for det ik fedt skulle igennem 2-3 år, og føle ens gym-tid har været træls. Bare husk ik giv op, for der altid noget bedre for en derude, det kan desværre bare tag tid før det gode kommer, men når det gør er det ventetiden hver.

  • Anonym, Dreng, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat