Brev

ingen venner og problemer der hjemme

hej der ude jeg er en dreng på 15 år og jeg vil rigtig gerne have lidt hjælp til at tackle nogle af mine problemer jeg har i skolen og her hjemme.

Mit første problem er nede i skolen da jeg ingen venner har nede i min skole

og mine forældre bliver ved med at sige at jeg ikke skal tænke på at jeg ingen venner har men at jeg kun skal tænke på mig selv og ingen andre

men det kan jeg ikke da jeg er ret ensom nede i min skole, jeg går alene i hvert evig eneste frikvarter.

mine forældre har spurgt mig om jeg vil starte på en frisk på en anden skole men jeg ved ikke om jeg tør at skifte skole og om jeg gider da jeg synes det er en god skole at gå på.

og jeg håber der er en eller flere personer der gider at være så søde at give nogle råd til hvad jeg skal gøre.

Dreng, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej! Jeg har det lidt alla samme måde, dog er jeg ikke helt ensom. Men forstår dig godt. Det er lidt af et dilemma. Mit råd ville være at du enten som Clara også sagde: starter på en frisk. Eller bare tag en dyb indånding og spørge nogle om de vil lave noget fx efter skole, så kan det være at du kommer mere ind i fællesskabet 🙂 knus!

  • Pige, 13 år, 13 år

Jeg har haft det præcis samme problem.
Og nu er jeg flyttet skole, og jeg er ikke specielt god socialt, men alle var interesset i mig, og kiggede på mig. Hvilket gjorde det meget lettere at få gode venner.
Jeg har nu gået på den nye skole i et halvt år. Og passer godt ind, men er ikke helt inde endu, men jeg arbejder på det hver dag.
For at få nye venner har jeg lært at det er meget vigtigt at være rar, sød og spørger interesset i andre. Og så når man har været sådan i et stykke tid, kan man begynde at være mere sig selv.
Jeg har grædt et par gange fordi jeg aldrig troede jeg ville få det godt, men det går virkelig frem ad.
Så mit bedste råd er at flytte skole.
Held og lykke, det får du brug for <3

  • Banan, Pige, 14 år

En nu skole gir venner men vis du ville have venner så spør ind til vad de laver

  • Filip, Dreng, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat