Brev

ingen venner og problemer der hjemme

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej! Jeg har det lidt alla samme måde, dog er jeg ikke helt ensom. Men forstår dig godt. Det er lidt af et dilemma. Mit råd ville være at du enten som Clara også sagde: starter på en frisk. Eller bare tag en dyb indånding og spørge nogle om de vil lave noget fx efter skole, så kan det være at du kommer mere ind i fællesskabet 🙂 knus!

  • Pige, 13 år, Pige, 13 år

Jeg har haft det præcis samme problem.
Og nu er jeg flyttet skole, og jeg er ikke specielt god socialt, men alle var interesset i mig, og kiggede på mig. Hvilket gjorde det meget lettere at få gode venner.
Jeg har nu gået på den nye skole i et halvt år. Og passer godt ind, men er ikke helt inde endu, men jeg arbejder på det hver dag.
For at få nye venner har jeg lært at det er meget vigtigt at være rar, sød og spørger interesset i andre. Og så når man har været sådan i et stykke tid, kan man begynde at være mere sig selv.
Jeg har grædt et par gange fordi jeg aldrig troede jeg ville få det godt, men det går virkelig frem ad.
Så mit bedste råd er at flytte skole.
Held og lykke, det får du brug for <3

  • Banan, Pige, 14 år

En nu skole gir venner men vis du ville have venner så spør ind til vad de laver

  • Filip, Dreng, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om hvordan du kommer ud af ensomhed

Føler du dig ensom eller udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste, der er nemlig mange unge, der oplever ensomhed. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget, er det vigtigt, at der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at være ensom og omvendt kan man godt have mange venner og stadig føle sig ensom.

Hvis du er ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret med til fester? Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker min billeder på Instagram? Hvorfor snapper dem fra klassen aldrig til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor er jeg ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Heldigvis er der mange ting, du kan gøre. Her kan du få forskellige gode råd til, hvordan du kommer ud af ensomhed og få tips til, hvordan du kan få venner. Du kan også læse andre børns breve og se hvilke svar, de har fået fra BørneTelefonen.

Ensomhed Andre der hjælper

Headspace

Du kan både ringe og skrive til Headspace, og de har også afdelinger i hele landet, hvor du kan komme ind og tale med en rådgiver.

Læs mere

Studenterrådgivningen

Gratis rådgivning til studerende på de videregående uddannelser, der oplever psykiske eller sociale problemer. F.eks. stress, eksamensangst, depression, ensomhed mm.

Læs mere

Ventilen

Er du ensom og har brug for at mødes med andre børn og unge i samme situation?

Læs mere