Brev

ingen venner og problemer der hjemme

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej! Jeg har det lidt alla samme måde, dog er jeg ikke helt ensom. Men forstår dig godt. Det er lidt af et dilemma. Mit råd ville være at du enten som Clara også sagde: starter på en frisk. Eller bare tag en dyb indånding og spørge nogle om de vil lave noget fx efter skole, så kan det være at du kommer mere ind i fællesskabet 🙂 knus!

  • Pige, 13 år, Pige, 13 år

Jeg har haft det præcis samme problem.
Og nu er jeg flyttet skole, og jeg er ikke specielt god socialt, men alle var interesset i mig, og kiggede på mig. Hvilket gjorde det meget lettere at få gode venner.
Jeg har nu gået på den nye skole i et halvt år. Og passer godt ind, men er ikke helt inde endu, men jeg arbejder på det hver dag.
For at få nye venner har jeg lært at det er meget vigtigt at være rar, sød og spørger interesset i andre. Og så når man har været sådan i et stykke tid, kan man begynde at være mere sig selv.
Jeg har grædt et par gange fordi jeg aldrig troede jeg ville få det godt, men det går virkelig frem ad.
Så mit bedste råd er at flytte skole.
Held og lykke, det får du brug for <3

  • Banan, Pige, 14 år

En nu skole gir venner men vis du ville have venner så spør ind til vad de laver

  • Filip, Dreng, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ensomhed Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Du kan både ringe og skrive til Headspace, og de har også afdelinger i hele landet, hvor du kan komme ind og tale med en rådgiver.

Læs mere

Studenterrådgivningen

Gratis rådgivning til studerende på de videregående uddannelser, der oplever psykiske eller sociale problemer. F.eks. stress, eksamensangst, depression, ensomhed mm.

Læs mere
Chat
Chat