Brev

Ingen venner

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej Pige på 13 år
Kender godt selv følsen af ikke at havde nogen venner, og bare komme hjem efter skolen og kigge på sin telefon. Men jeg synes måske, at du skulle given din klasse måske en chance for at lære dig mere og kende, eller at lære dem mere at kande. Og måske ved at gøre det finder du en god vendine. Og hvis du er så populær skulle de jo ikke være, det store problem. Håber du kan bruge mit råd.
Hilsen pige 16 år

  • Pige, Pige, 16 år

Hej søde pige,
Det er helt okay ikke at interessere sig for de ting, som mange andre kan lide. Men man skal også huske at give folk en chance og være åben for deres interesser.

HUSK PÅ at sociale medier er en KÆMPE facade af det virkelige liv. Tænk på at de jo kun poster storys når de er sammen med nogen, og at de ligesom dig også kan ligge derhjemme med sin mobil og blive påvirket af de sociale medier. Det tror jeg ALLE kender.

For at få nogle venner, som du deler samme interesse med kan du f. eks prøve en ny fritidsaktivitet af og møde nogle nye mennesker. Et andet sted man kan møde nye mennesker er i en ungdomsklub – sådan en burde der være i nærheden af dig:) Det er en super god mulighed for at komme ud og være sammen med andre unge.

Hilsen to efterskoleelever

  • pige, Pige, 16 år

Hej pige på 13 år. Jeg forstår dig virkelig. Jeg kender det selv! Det er ik særlig rart. Jeg tror at det sker nemt i din alder for der er du jo “teenager” og ja der er der hormoner og følser på spil. Prøv at giv din klasse en chance. Hvis det ikke hjælper er det måske en god ide at tale med en voksen om det.
Jeg håber mit svar kunne bruges❤️

  • pige, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat