Brev

Ingen venner?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 12!
Det er altid svært at komme ind i en ny klasse, da man ofte kommer ind til en masse mennesker, der allerede kender hinanden og dermed lettere har ved at være sammen. Det du kan gøre er at opsøge dem, selvom du måske føler, de ikke kan lide det. De kender dig ikke rigtig endnu, og det kan derfor også være svært for dem at snakke med dig. Derfor er det en super idé at du spørger dem, om de vil lave noget, eller inviterer dem hjem til dig til noget is eller lektielæsning, eller hvad du nu synes er noget, du kunne finde på at gøre med dine venner. Du kan også snakke med dem om ting du/de kan lide, find ud af hvad i har tilfælles. Hvis du ikke føler det virker, kan du sagtens snakke med din lærer om hjælp til at få samlet pigerne 🙂 Hilsen Mig.

  • Mig, Pige, 16 år

hej pige på 12 år
jeg havde heller ingen venner i det 1 år. men så fordi jeg bekyndte at spørg om jeg måtte værer med så fik jeg mange venner og en kæreste.
jeg kender følsen
håber du klarer den
hilsen
hjælperen

  • hjælperen, Dreng, 14 år

Hvis der er noget du kan lide og lave og er der nogen der laver det så spørg om du må være med

  • Jens, Dreng, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat