Brev

Ingen venner?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 12!
Det er altid svært at komme ind i en ny klasse, da man ofte kommer ind til en masse mennesker, der allerede kender hinanden og dermed lettere har ved at være sammen. Det du kan gøre er at opsøge dem, selvom du måske føler, de ikke kan lide det. De kender dig ikke rigtig endnu, og det kan derfor også være svært for dem at snakke med dig. Derfor er det en super idé at du spørger dem, om de vil lave noget, eller inviterer dem hjem til dig til noget is eller lektielæsning, eller hvad du nu synes er noget, du kunne finde på at gøre med dine venner. Du kan også snakke med dem om ting du/de kan lide, find ud af hvad i har tilfælles. Hvis du ikke føler det virker, kan du sagtens snakke med din lærer om hjælp til at få samlet pigerne 🙂 Hilsen Mig.

  • Mig, Pige, 16 år

hej pige på 12 år
jeg havde heller ingen venner i det 1 år. men så fordi jeg bekyndte at spørg om jeg måtte værer med så fik jeg mange venner og en kæreste.
jeg kender følsen
håber du klarer den
hilsen
hjælperen

  • hjælperen, Dreng, 14 år

Hvis der er noget du kan lide og lave og er der nogen der laver det så spørg om du må være med

  • Jens, Dreng, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om hvordan du kommer ud af ensomhed

Føler du dig ensom eller udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste, der er nemlig mange unge, der oplever ensomhed. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget, er det vigtigt, at der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at være ensom og omvendt kan man godt have mange venner og stadig føle sig ensom.

Hvis du er ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret med til fester? Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker min billeder på Instagram? Hvorfor snapper dem fra klassen aldrig til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor er jeg ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Heldigvis er der mange ting, du kan gøre. Her kan du få forskellige gode råd til, hvordan du kommer ud af ensomhed og få tips til, hvordan du kan få venner. Du kan også læse andre børns breve og se hvilke svar, de har fået fra BørneTelefonen.

Ensomhed Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Du kan både ringe og skrive til Headspace, og de har også afdelinger i hele landet, hvor du kan komme ind og tale med en rådgiver.

Læs mere

Studenterrådgivningen

Gratis rådgivning til studerende på de videregående uddannelser, der oplever psykiske eller sociale problemer. F.eks. stress, eksamensangst, depression, ensomhed mm.

Læs mere
Chat
Chat