Brev

Ingen venner?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 12!
Det er altid svært at komme ind i en ny klasse, da man ofte kommer ind til en masse mennesker, der allerede kender hinanden og dermed lettere har ved at være sammen. Det du kan gøre er at opsøge dem, selvom du måske føler, de ikke kan lide det. De kender dig ikke rigtig endnu, og det kan derfor også være svært for dem at snakke med dig. Derfor er det en super idé at du spørger dem, om de vil lave noget, eller inviterer dem hjem til dig til noget is eller lektielæsning, eller hvad du nu synes er noget, du kunne finde på at gøre med dine venner. Du kan også snakke med dem om ting du/de kan lide, find ud af hvad i har tilfælles. Hvis du ikke føler det virker, kan du sagtens snakke med din lærer om hjælp til at få samlet pigerne 🙂 Hilsen Mig.

  • Mig, Pige, 16 år

hej pige på 12 år
jeg havde heller ingen venner i det 1 år. men så fordi jeg bekyndte at spørg om jeg måtte værer med så fik jeg mange venner og en kæreste.
jeg kender følsen
håber du klarer den
hilsen
hjælperen

  • hjælperen, Dreng, 14 år

Hvis der er noget du kan lide og lave og er der nogen der laver det så spørg om du må være med

  • Jens, Dreng, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ensomhed Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Du kan både ringe og skrive til Headspace, og de har også afdelinger i hele landet, hvor du kan komme ind og tale med en rådgiver.

Læs mere

Studenterrådgivningen

Gratis rådgivning til studerende på de videregående uddannelser, der oplever psykiske eller sociale problemer. F.eks. stress, eksamensangst, depression, ensomhed mm.

Læs mere
Chat
Chat