Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ingen venner

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Du kunne prøve at starte til en sport eller andre aktiviteter uden for skolen. Her kan man ofte finde venner igennem fælles interresser.

  • Erik, Dreng, 20 år

Hej, for nogle år siden følte jeg mig også helt fortabt og alene. Og efter nogle år er jeg nået frem til en konklusion, selvom det lyder svært, så er det simpel hen bare at masse sig på og blive ved og ved med at gå hen og sige hej og spørge om de skal noget efter skole, også selvom de måske aldrig spørger dig. På dit brev lyder det som om at du ikke rigtig har så meget at tabe, så det kan vel ikke blive være, måske begynder de andre at se en ny side af dig, så du får en ny god ven.

Jeg kender ikke alt til din situation, så du må selv vurdere om du vil give det et forsøg, det har i hvertfald hjulpet mig en del.
Nogle gange er livet til for at tage chancer, men det er dit liv så det her er 100% op til dig hvad du vælger at gøre med det❤️
Siden du er 14 går du nok snart ud af skolen (hvis jeg altså ikke tager helt fejl) så som en trøst kan får du en frisk start der.

Jeg håber at dette rød vil hjælpe dig som de hjalp mig
Kh

  • Held og Lykke❤️, Pige, 14 år

Det er virkeligt irriterende at være ensom. Har du noget du går op i?
Hvis du er typen der egentlig bare gerne vil hygge sammen med nogen, kunne det så være en idé at starte til billedkunst eller tegning? Hvor man har tid til at snakke sammen og hygge?!
Hvis du ikke kan lide at tegne. Er du en bognørd, er der sikkert et arrangement for unge hvor man snakker om bøger og sådan noget, på et bibliotek i nærheden af dig. Hvis du kan lide videnskab og forsøg kan du blive en form for lærer på videnskabsklubben. Det skulle være vildt fedt! Og hvis du er til sport hvor man er sammen, så prøv tennis, ridning, badminton, fodbold, håndbold, hockey, ishockey, basket, eller svømning.

Og hvis vi snakker over i skolen.
Vær åben. Prøv at være glad. Og bland dig i samtaler. Ved hvor svært det er når der allerede er grupper.
Hvis der ikke er nogen i klassen.
Har du en parallel klasse? Hvis du har prøv at se om der er nogen som ser søde ud. Prøv at gå hen og spørg om du må være med. Nogen gange skal det bare overstås og så hygger man resten af tiden. Hvis der er nogle fritidstilbud på din skole, er det en vildt god idé at prøve. Jeg går feks til hækling og det er vildt hyggeligt 🙂
Håber du fik nogle ideer til at få venner.
Og at du prøver.
Kærlig hilsen

  • ; ), Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat