Brev

ingen venner

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej med dig,
Kan godt forstå at du bliver ked af det, det er ikke okay at de gør det og de burde vide bedre. Jeg synes du skal snakke med dem, og hvis de ikke høre efter så drop dem og få nogle nye venner.
Håber jeg kunne hjælpe:)

  • Anonym, Pige, 14 år

Hvis de er ligeglade med dig synes jeg først og fremmest du skal sige det til dem. Men hvis det ikke hjælper så skal du bare droppe dem. Falske venner er ikke værd at samle på.

  • Anonym, Dreng, 15 år

Jeg er også en pige på 12, og hvis jeg var i din situation, så ville jeg nok droppe dem. Ved godt det måske lyder lidt svært og især når i er en gruppe på 8, så er der nok ikke så mange andre poger tilbage. Men de piger der så nok er tilbage er jo også blevet lukket ude af den vennegruppe, bare fra start. Så måske du kunne snakke lidt med dem? Ellers bare spørge om i skal hænge ud efter skole en dag.
Der er jo også altid drengene, som næsten altid er mere åbne for “nye” i deres vennegruppe end piger. Jeg har oplevet noget lign en gang og der valgte jeg bare at snakke med drengene mere, og det synes jeg var grineren, og nu har jeg vildt mange drenge venner.
Håber det hjælper!

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat