Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ignoreret og mangel af selvtillid

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13.

Jeg har også prøvet det helt samme, og mine venner siger altid at jeg er ligeglad med om jeg sidder alene eller ej, men det gør jeg faktisk ikke. Det fysisk drænende men siger ikke noget til dem. Det bedste jeg vil råde dig til at gøre er, at spørge om du må komme med, og hvis de ikke vil have dig med, så bare spørg nogle andre om du må sidde med dem. Det med de mobber dig med din højde, tænker du skal sige stop og sige det til din lærer. Hvis de ikke stopper så sig det til din lærer igen og dine forældre, så de måske kan få det stoppet.

Håber mit svar hjalp lidt.

  • Amalie, Pige, 16 år

Hej.
Ligesom hende ovenover har jeg også prøvet det, jeg er også enige med hendes råd. Men hvor mine venner gav mig skylden og sagde det var mig der ignorerede dem, selvom det var omvendt. Du kan prøve tale med dine venner og fortælle du ikke har det godt med, at de mobber med din højde, og fortælle hvad du føler, hvis det ikke virker, burde du sige det til dine forældre og dine lærer, hvis du ikke allerede har sagt det. Mit sidste råd er, hvis du har venner fra de andre klasser, prøv at skifte klasse.
Håber det giver mening.

  • ANONYM, Pige, 13 år

Hej! Tusind tak for dit svar, går i 6. klasse og skal på en anden skole i 7. da min nuværende skole kun har klasser op til 6.

Men på den anden skole jeg skal på efter sommerferien har a, b og c klasser, så der er en stor mulighed at skifte klasse hvis jeg ender op med dem der mobber mig

  • E, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat