Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvorfor gider de mig ikke

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 12.
Det er nu du skal gå hen og sige til dem i er ikke særligt søde mod mig, i spørger aldrig om jeg vil med til alle de ting i laver eller snak med din mor eller far eller lærer
For jeg har nemlig prøvet det samme

Ønsker dig de bedste held og Lykke

  • Peter, Dreng, 12 år

hej! det lyder ikke særlig fedt for dig! jeg synes du skal spørge dem direkte: hvorfor gider i ikke være sammen med mig? over tlf (så de ikke kan undgå at svare), for du fortjener helt klart at vide hvorfor. der er jo en chance deres forældre ikke synes det er en god ide de ses med flere osv, men ellers er de bare virkelig dårlige venner, og du burde finde nye <3

  • uber, Pige, 14 år

Hej pige på 12.
Det lyder meget cliche, men livet er langt, og undervejs støder man på mennesker i alle former, farver, og med alverdens personligheder. Her er det underforstået at ikke alle disse mennesker vil være lige flinke, lige søde. Det kender du garanteret til, siden at du skriver at du endelig var ved at få det godt socialt.
Du behøver ikke at bruge al din tid på disse venner, når du føler at de ikke gider dig. Hvad siger det egentligt ikke om dem? De lyder ikke som særligt gode veninder.
Jeg har også været i din situation. Hele min folkeskoletid, to skoler, havde jeg ikke nogle rigtige venner. Det troede jeg i hvert fald ikke. Efter 7 år alene, hvor ingen gad mig, skiftede jeg skole og kunne ikke få nye venner, fordi jeg så ned på mig selv. Mobning og nedgørelse havde forsvrænget mit selvbillede.
Derfor skal du spørge dig selv om hvor meget energi du gider at bruge på at jagte venskaber med disse andre. Det er en svær tid at møde nye mennesker i, men vi lever heldigvis i en digital tid. Så har du en hobby, er fan af en bog eller tv serie, er der mulighed for at møde venner flere steder på nettet.
Så drop de venner og få dig nogle nye! Godt nok er livet langt, men det er for kort til mennesker der ikke fortjener dit venskab!
Nu er jeg started på Gymnasiet og har mødt nogle af de sødeste mennesker nogensinde. Jeg brugte så mange år på ikke at tro de voksne, når de sagde at jeg nok skulle møde nogle. Men gæt hvad?

Jeg ønsker dig det bedste <3

  • Anonym, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat