Brev

Hvad skal jeg gøre?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det bedste råd jeg har,
snak med nogen!
Det vil altid hjælpe. Hvis du ikke ved hvem du skal snakke med kan du altid ringe/ skrive til børnetelefonen eller en lære.

  • Apollo, 12 år

Det er vi rigtig ked af.
Er det fordi du ikke selv tager fat i folk fra din klasse? Eller er det fordi de ikke interessere dig?
Vi syntes du skal tale med din mor (Eller din far, hvis du har en) Du kan sige at du gerne vil flytte skole, og sige at du syntes det er irreterende at hun altid er sur. Tal om det, og se om der kommer en løsning.
Mange hilsner #### og ###### 12 år.

  • To piger der vil hjælpe, Pige, 12 år

Er meget ked af, at du føler sådan.
Jeg synes du skal begynde at snakke med nogle nye. Måske overrasker de. Der er helt sikkert andre omkring dig, som har det på samme måde og vil kunne forstå dig.
Jeg har selv været i samme situation, og ved præcist, hvordan du har det. Jeg prøvede at begynde at snakke med andre, end dem jeg normalt snakkede med, hvor jeg følte mig meget alene.
Du kunne også udvide din vennekreds ved at starte til en fritidsinteresse, hvor du kunne møde nogen og på den måde få nogle veninder. Dette kunne eks. være dans, fodbold eller lignende, hvor du både kommer lidt væk hjemmefra og møder nogle nye. Dette hjalp mig meget og jeg har ihvertfald mødt mange nye ved at starte til en fritidsinteresse.

Smil til folk på gangen i skolen, skriv til folk som virker søde eller begynd at følg nogen på instagram eller hvad ved jeg. Gør dig lidt synlig på den måde, så folk tænker, “ej hun virker sød”. Jeg er sikker på, at du vil udvide din vennekreds, ved at virke interesset i folk.

Håber det løser sig. Husk at du er god nok som du er, selvom du føler dig ensom. Aldrig giv dig selv skylden i sådanne situationer, fordi det er aldrig din skyld at man føler sig ensom.

Held og lykke i fremtiden. Ønsker dig alt held.

  • Freja, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat