Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gøre?

Mine bedsteveninder og jeg er uvenner fortidens

jeg føler mig mega ensom,

og føler at jeg mister alt det sjove ved at være ung.

At gå til fest, hænge ud efter skole osv.

Overvejer at skifte skole…

13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg ved ikke hvorfor dig og din veninde er uvenner, men jeg synes i skal prøve og fikse det. Tal med hende om det. Fortæl hende hvordan du har det, både med at du føler dig ensom og det med at skifte skole. Måske er det noget i ikke kan fikse eller ikke vil. Hvis du føler at du vil blive glader på en anden skole, skal du særfølig det, men jeg synes du skal prøve at fikse det.

  • ANONYM, Pige, 15 år

Hej! 🙂

Jeg kan godt forstå, at det er frustrerende, når veninderne bare ikke klinger. – Men der kan i alle vennegrupper opstå situationer som denne. Det er meget normalt, at når man er så ung som dig/unge som jer, at man kan ende i perioder, hvor man måske ikke lige kan overskue hinandens selskab. Det er helt normalt at føle sig ensom i sådan en situation. Det er dog vigtigt at huske på, at det også kan være meget sundt for venskabet at man lige tager en pause fra hinanden. Du kan eventuelt prøve at snakke med nogle af de andre piger eller drenge fra din klasse, og prøve at få etableret nogle stærke relationer den vej. Det er meget sundere og bedre for en selv, at man har en bred vifte af venner, så man netop ikke ender i samme situation. – Når de så føler for at opsøge dig, kan i prøve at snakke sammen igen. Men for at holde en sund relation, kan det være godt for jer at holde en pause.

I forhold til det her med, at du føler du spilder hele din ungdom, så skal du vide, at du kun er 13. Du har MASSER af tid til at have det sjovt, det skal du absolut ikke bekymre dig for. :)) NYD DIN UNGDOM! Ik tænk på, at den snart er slut..For den er knap nok begyndt! Ikke lade dig haste <3

  • Anonym, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat