Brev

holdt udenfor

hej børnetelefonen

jeg er en pige på 13 år

der har ret mange venner i min klasse

men nogle gange kan det være svært

for har ik en bedste ven

og de piger jeg er mest sammen med

holder mig udenfor

og selv den pige jeg troede

ville være der for mig

er sammen med dem,

men jeg ik den eneste

jeg har den her vendinde

som jeg kan se ogs bliver holdt udenfor

og jeg ved ikk hvad jeg skal gøre

og har ogs prøvet at være sammen med hende

der bliver holdt udenfor

men vi har bare ik den samme vibe

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej søde❤️
Jeg tror at rigtigt mange andre børn har det på samme måde som dig, og det er helt naturligt! Tro mig! Da jeg var mindre hang jeg en del ud med de forkerte, men da jeg indså det ikke var super smart stod jeg også alene i klassen. Kan forstå st du tænker meget på du gerne vil have en bedste veninde, og det kan jeg godt forstå! Du siger der er en pige i klassen som også sidder alene men at i ikke har den samme Vibe. Jeg tror helt ærligt ikke at du så skal være sammen med hende, bare for ikke at være alene. Jeg syndes derimod, du måske bare skal snakke med dem du føler er interessante og dem du har en bedre Vibe med. Eks. Kan du jo spørge om de vil hænge ud efter skole, eller noget andet.
Hilsen mig

  • Dina, Pige, 14 år

hej pige på 13
jeg kender det udmærket godt, og de “venner” der gør det er ikke værd at samle på.
mit bedste råd er nok at snakke med dine forældre/lærer om det. fortælle dem hvordan du har det og at du gerne vil være mere med i fællesskabet.
KH mig

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej, ven.
Jeg har prøvet noget af det samme der jeg var yngre.
Jeg forstår godt hvordan du har det, og det kan være en meget svær situation.
Hvis du føler at de holder dig udenfor, kan du jo snakke med en lærer om det eller forældre. eller så synes jeg at du skal prøve at trække dig fra dem. og finde nye venskaber. eksempelvis den anden pige der bliver holdt udenfor?
eller nogen fra din parallelklasse.

men hvis intet af det så virker, så kunne du måske tage en snak med dine forældre om at flytte skole. for at skabe nogle nye relationer.

Jeg håber du kan bruge mit svar, og det bliver bedre.
Venlig hilsen. -mig

  • I, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat