Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Holdt uden for

Hej BørneTelefonen.

Hver frikvarter har jeg blivet holdt uden for i dette år.

Jeg ved desværre ikke hvad jeg skal gøre.

Jeg har snakket lidt om det med en voksen. Men det hjælper ikke

håber i ville hjælpe.

Det betyder alt for mig. Vis i ville ❤️

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig

Jeg har prøvet at stå i den sammen situation som dig, den gang var jeg ikke modigt til spørge om hjælp eller snakke om det. Så det gjorde jeg fik nogle problemer senere i livet, hvilket er den dag i dag – som jeg arbejder på fordi jeg fik nogle gode råd af min kontantlærer, venner jeg har den dag i dag.

Så det først fremmest jeg vil sige er jeg synes du er en modig pige der tør at spørg om hjælp, der burde være flere unge mennesker i verden, der tør spørg om hjælp når de har brug for den.
Jeg ville ønske jeg var modigt som dig, den gang jeg selv stod i den situation.

Mine råd til dig er…
Snak med en, du stoler på – f.eks dine forældre, lærer, en ven.
Bed om hjælp til komme ud af denne situation.
Find en måde at komme ind i fælleskabet på – f.eks sidde omkringt et bord og snakke, spille spil eller spille bold i gården.

Hvis du stadig bliver holdt udefor så er det ikke din fejl men deres fejl, at de ikke kan se du er en fantastisk pige med din betydning.

  • Anonym, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat