Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp til at finde en ven

Hej,

Jeg har været meget ensom på det sidste

og mit største ønske er at finde en rigtig god ven, som jeg altid kan regne med.

Jeg håber at i kan hjælpe mig på en eller anden måde.

 

Dreng, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa! Ja det med venner er ikke altid nemt jeg har personligt kun en tæt ven,

Det du kunne gøre er at snakke lidt mere med de andre i frikvaterene når vi kommer tilbage fra online undervisning. Nu her i de her tider kan du måske adde nogen af dem fra klasse på snap?

Du skal vise du intressere dig for dem, du kan spørge ind til hvad de går til i fritiden, hvad de bedst kan lide at lave i fritiden og weekenderne.

Hvis du går til en fritidsaktivitet kan de gøre det samme, Add dem / snak mere med dem fysik når det bliver muligligt
Håber det hjalp 💞

  • Hjælpe sjælen ✌️, Pige, 14 år

Jeg ved hvordan du har det, men jeg vil sige at du skal prøve at finde en i din klasse og det behøver ikke at være en dreng du kan også prøve med piger

Held og Lykke

  • Hjælperen, Pige, 12 år

Hej dreng på 12 år.

Du skam ikke alene, jeg har været ensom i 4-5 år nu. Jeg ønskede os det samme som dig og nu har jeg det.

Du vil nok miste troen på at finde en god ven, men det vigtigt at du bliver ved og aldrig giver op.

Når du føler dig ensom så det en god ide at putte med sig selv og nusse sig selv på armen, det hjælper.

Du kan prøve at finde venner på nettet, det gjorde jeg selv og fandt en god ven.

Det bedste du kan gøre er at sige det til din mor eller far, og du kan også sige det til din lærer. Det gjorde jeg selv.

Jeg håber jeg var til hjælp. Giv ikke op makker!

Hilsen Prøver:)

  • prøver:), Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat