Brev

HJÆLP MIG!!

Hej i skolen bliver jeg holdt udenfor

det er ikke rart

jeg bliver også drillet med at jeg er dum,grim og tyk

men jeg er altså ikke tyk

jeg vejer: 32,1 er det normalt på min alder?

Kan du hjælpe?🙏

Pige, 9 år
Svar fra andre

Børn

Hej søde,
Din vægt er helt normal og du er lige som du skal være, men det er ikke okay at der er nogle der driller dig med det. Det er faktisk mobning, så jeg synes du skal sige det til dine forældre eller lære, så de kan hjælpe dig med at få det bedre og stoppe mobningen. Du er sej, så jeg tror på at du kan samle mod til at sige det, selvom det måske godt kan være svært.

De bedste hilsener ❤️

  • H, Pige, 15 år

Hej med dig.
Det var da ubehageligt! Du skal vide at du faktisk ligger ret normalt i forhold til din vægt. Og så er der ikke nogen der er grime. Men jeg kender følelsen. Især da jeg var på din alder havde jeg et problem med min størrelse og vægt. Jeg trækkede min mave ind og begyndte at spise mindre. Det må du endelig ikke gøre! Faktisk vejer muskler mere end fedt, så hvis du træner kan det være fordi du måske har flere muskler end de andre, og dermed vejer mere. Nu er jeg blevet større og ja jeg ligger stadig 1-2 kg. Over gennemsnitsvægten, men det er altså ikke fordi jeg er tyk eller høj af min alder, men jeg klarer mig næst bedst i idræt (altså ud af 22 elver både drenge og piger) Glem hvad de andre siger, ingen er perfekte, men du er lige som du skal være! Det er det indvendigt der tæller.

  • Vh …., Pige, 12 år

Søde ven jeg ved hvordan det er at blive holdt uden for nej det er ikke rart men prøv at finde nogle venner og du er helt fin ligesom du er så bare ignorer dem der driller og find nogen som kan hjælpe for eksempel en lære eller dine forældre håber det kan hjælpe🥰

  • A, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat