Brev

Hjælp?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 12 år,
Det lyder som om du er meget ked af, og provokeret over at være skilsmisse barn. Men jeg synes den nemmeste løsning for dig er at du tager fat i en af dine forældre eller begge, og siger til dem det du fx skrev her i brevet om. Sig det er vigtigt, sæt jeg ned, under 4 øjne. Det tror jeg ville hjælpe meget at komme ud med. Du kan også snakke med en lærer om hvordan du har det,eller din veninde. Jeg kan fortælle dig at du ikke er den eneste skilsmisse barn der har det sådan, og at der er rigtig mange andre . børn . i danmark der får det hårdt til tider med at være . det, så du er ikke alene 🙂
Håber det hele løser sig.
Knus A

  • A, Pige, 15 år

Hej! du må prøve at tale med både din far og mor om det og se om i kan finde ud af noget det er nok dsv udelukkede at de kan flytte sammen igen men måske kan de blive venner og flytte tætter på hinanden. jeg kan godt fårstår at det må vare svært at ens bedste ven flytter skole.
Jeg har oplevet det samme du må se om du kan få nogle andre venner. hvis du satdig har kontant med di vininde må det kunne ladesig gøre at snakke med hende om det. jeg syndes også du skal tale med hende om det med dine forældre. Held og lykke.

Venlig hilsen MiniSlehm!

  • MiniSlehm, Dreng, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat