Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Helt alene

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg har også i lang tid haft det sådan. Fra 2. til 6. I den tid vidste jeg bare ikke, at jeg havde det sådan. Mit råd til dig er at gøre brug af, at du ved det. Det, der har hjulpet mig rigtig meget, er, at jeg skiftede skole. Her fik jeg en fantastisk god ven, som jeg kan snakke med, som jeg kan stole på, og som jeg kan være mig selv hos. Find sådan en ven! Det vil hjælpe utrolig meget! Det kan være af samme køn, men det kan også være af modsatte køn, uden at du vil have mere ud af det end bare venskab. Jeg har fx sådan en ven af modsat køn, så det må virkelig ikke skræmme dig! Det kan være du finder den ven på skolen, på en anden skole, på en sportsklub, i en café. Det kan være overalt, men det vigtigste er, at du finder en ven, der opfylder de 3 kriterier. Held og lykke med det, jeg føler med dig!

  • JvdB, Dreng, 14 år

Jeg syntes, at det lyder som en form for mobning. Det bedste du kan gøre er at snakke med en lærer eller en forældre. Jeg ved det kan være svært, men de skal nok hjælpe dig!

  • Jhebdlæ, 14 år

Måske vil det hjælpe, hvis du startede til en fritidsaktivitet, eller begyndte at lave en hobby? Jeg ved godt man siger man ikke skal ændre sig bare for at være cool, men er der noget bestemt, som du kunne gøre, hvor de ville synes du var sej?

  • Jeghardetfint, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat