Brev

Hej

Hej

min veninde skal flytte her til marts

og hun er den eneste i min klasse der er min ven.

Men jeg vil så gerne flytte skole

men nu er jeg bange for

at jeg heller ikke jan finde en ven der

jeg er allers god til at finde venner

jeg er også bange for om jeg ikke er god nok

og så ikke kunne følge med

nogle gode råd

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Jeg synes ikke du skal være bange. Jeg startede selv i en ny klasse, fordi jeg var træt af den gamle og specielt de mange flabede og lidt onde piger i min klasse. Men jeg elsker virkelig min nye skole og nu kendte jeg jo selvfølgelig min papbror i forvejen og hans venner og de er allesammen søde nok. Men jeg var da lidt bange for om jeg nu ville klikke med pigerne i klassen. Men det gik rigtig godt og jeg er glad for at jeg valgte den samme skole og klasse som min papbror gik på. Du skal nok også blive glad for din nye skole. Hvis man ikke kan lide sin skole synes jeg bare man skal skifte. Og du kan stadigt have kontakt med din vendinde online.

Håber det var svar nok❤️

  • Ida, Pige, 15 år

kære pige på 11
det kan være svært at skifte skole og møde nye mennesker
men det kan også være rat at få en ny start hvis man følger man ikke passer ind.
men det bedste du kan gøre er at være dig slev det skal der nok komme vender ud af i sidste ende du siger jo også slev du er god til at finde venner
så selvom det lyder skrammende skal du bare springe ud i det for du er god nok
og så er jeg sikker på at din nye lære nok skal hjælpe dig godt i gang så du kan følge med
og glem ikke at holde kontakten med din veninde
håber jeg kunne hjælpe

  • pige på 18, Pige, 18 år

Hej. Jeg har prøvet noget lignende. Jeg skulle selv skifte skole i 3 klasse og væk fra min bff. Jeg går i 6 nu og er stadig bedste venner med hende, så man kan altså sagtens forblive bedste venner, det kræver bare lige lidt mere☺️
Hvis du går til en sport eller noget andet kunne du jo prøve at snakke lidt mere med de personer der, hvis du synes at det er svært at finde venner i klassen👍
Kh Mig

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat