Brev

har veninder men føler mig ensom

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej følelses-forvirrede pige,
Det er meget almindeligt at have det sådan på et tidspunkt. Det kan være fordi at du ikke føler, at du kan tale med dine veninder om nogle af de ting, der er vigtige for dig, eller måske føles det lidt som om de andre er bedre veninder med hinanden end de er med dig. Nogle gange kan man også bare føle sig ensom, uden at man egentlig har nogen grund til det.

Jeg ved selvfølgelig ikke, hvor langt du er i puberteten og sådan, men for mig kan jeg godt føle mig ensom, isoleret og generelt få humørsvingninger når jeg skal til at have min menstruation. Det er også helt normalt, og hvis det ender med at være det, der gør det, så går det væk af sig selv undervejs i menstruationen.

Måske kan det hjælpe at tale med en voksen du stoler på, for eksempel en lærer, en pædagog, en af dine forældre eller en bedsteforælder. De kan kommer med nogle råd og noget viden som passer mere specifikt til dig, end det jeg lige kan komme med.

Det skal nok blive bedre <3
Hilsen L

  • L B), Pige, 18 år

Jeg kender det selv og vil meget gerne hjælpe dig 😀
Hvis du føler dig ensom så gå over til den du stoler mest på og tal med ham/hun det kan være personen ville hjælpe dig og gøre så du nemt kan lade hver med at føle dig ensom. Ellers kan du også selv spørger lidt mere ind til om dine venner vil lave nogle ting med dig.

  • Something, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat