Brev

Har mange venner men jeg vil heller være alene

Hej

jeg er 13 år og har mange venner

men har ikke lyst til at være sammen med dem
fordi jeg laver mig om for at de kunne lide mig
og har heller lyst til at være alene

hvad skal jeg gøre.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Du skal først snakke med nogen om det for at få dine tanker ud om det er til din nabo, mor, far, venindes mor, lære osv. Det er lige meget bare det er en voksen du stoler på. Og så skal du finde dig nogle nye venner fordi de lyder ikke som nogle der værdsætter dig som dem du er. Så du skal ud og finde nogle nye, du kan selvfølge godt være sammen med dem, men du skal finde nogle du stoler på og som acceptere dig som du er! <3

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej pige, 13 år. Jeg vil først og fremmest sige, at du ikke skal lave dig om, for at dine venner skal kunne lide dig. Det er dog rigtig godt, at du også er klar over, at du ikke vil lave dig om. Jeg ved, at der er mange problematikker i teenagealderen. Mit bedste råd er; Vær dig selv. Det kommer du længst med.
Du skal ikke være alene. Du er god som du er, og hvis de ikke kan lide dig som den du er, så er der helt sikkert andre, som værdsætter dig, lige præcis som du er.
Jeg vil derudover råde dig til, at tale om det med en voksen, som står dig nært, eller anden der kan hjælpe dig.
Knus

  • Anonym, Pige, 23 år

Hej😊

Prøv at sige til dem at det ikke er for at være ond
Men du vil helst gerne være i fred.
Sig også til dem at de ikke må blive vrede eller kede af det.
Og snak så ordenligt med dem

Hilsen pige på 14 år

  • Josefine, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat