Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har jeg depression? Eller er det bare teenagealderen?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej dig, det er meget normalt at man kan have det dårligt i perioder, men det betyder ikke at man har en depression.
Der er ikke nogen herinde der kan afgøre om du faktisk har en depression, da der ikke er nogen børn her der er læger eller psykiatere. Men udfra hvad du har skrevet, så vil jeg ikke mene at du har en depression, eller at du er mærkelig. Overhovedet.
Jeg synes i hvert fald at du skal snakke med nogen, og det kan være dine forældre, venner eller begge dele. Dine forældre kan hjælpe og muntre dig op og det er jeg sikker på at dine venner også ville gøre.
Og så er det bare vigtigt at du får lavet en masse af de ting som du kan lide at lave så du bliver glad igen!
Og helt ærligt, så synes jeg det er noget fis at sige at det er meningen at du skal være glad, hade skolen og være sammen med venner. Ja, du skal da helst være glad, og det siger folk fordi de gerne vil dig det bedste, så det skal du tage som en god ting. Hade skole? Altså helt ærligt, du skal da helst være glad for at gå i skole så hvis du synes det er det bare mega fedt!
Og at være sammen med venner synes jeg egentlig også er en god ide, men alt det bestemmer du altså selv.
Jeg håber du snart kommer ud af din dårligere periode og bliver glad igeeeen!

  • Brombeertje, Pige, 15 år

du har 100% depression. der er intet du kan gøre ved det. jeg har det også kan sagtens sætte mig i dine sko.
håber du finder ud af at håndtere det bedre end mig.

kærlig hilsen
tigerdyr

  • depressed tigerdyr, tigerdyr, 8 år

Hej pige på 12år👋🏼
Det lyder ik rart men du lyder altså ik mærkelig tja der er jo tider man ik er så glad og tider man er et cirkus så det skal sikkert nok go over bare ting positivt på det hele sådan fx nej hvor er det noget fedt matematik jeg har for det skal jeg nok blive klogere af😊
Hilsen mig❤️

  • Anonym, Pige, 10 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat