Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dårlig til at få venner

Hej BørneTelefonen

Jeg er en pige og har brug for jeres råd.

Jeg er meget introvert når det gælder om

at få nye venner og møde nye personer.

Mens at jeg Med mine venner som jeg har kendt i lang tid

er jeg meget extrovert.

Jeg går til mange ting og møder hele tiden nye personer

men jeg er altid den der siger hej og så føler jeg at de glemmer mig.

Jeg tør ikke gå over til dem, for hvad skal jeg sige???

Hvad med hvis jeg kludre i det?

Hvordan gør jeg det på en måde hvor jeg ikke bliver nervøs

og ikke snubler over det jeg vil sige.

Jeg føler mig ikke god nok.

Især fordi dem jeg er sammen med alle er meget extrovert!

Hjælp mig!!!

Kh pige

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13 år

Jeg har også selv utrolig svært ved det det med at få nye venner

Jeg kunne virkelig godt tænke mig at få nogle flere, Men jeg tør ikke rigtig sige noget når jeg får chancen.

Fx er jeg lige startet på en ny rideskole, hvor jeg rigtig godt kunne tænke mig nogle nye venner. Jeg syntes bare det er så svært

Men når jeg er sammen med de venner jeg har i forvejen snakker jeg bare og er også extrovert.

Men det jeg prøver at gøre er at jeg for det første har lavet et nytårsfortsæt for mig selv om at jeg skal prøve at få nogle flere venner.

Og den måde jeg har prøvet på ind til videre er at prøve at gå hen til nogle jeg gerne vil være venner med, og så spørge om sådan nogle små ting og derefter starte en samtale.

Man kan også prøve at stille sig hen til en gruppe og så hører lidt hvad de snakker om. Hvis de fx stod og snakkede om deres livretter og en fx sagde sushi, så kunne man sige at man også kan lide det.

Det er ihvertfald det jeg selv gør

  • Pigen som også har svært ved at få venner, Pige, 14 år

Jeg har det præcis ligesom både dig der har skrevet brevet og dig der har svaret ovenover. Jeg er også lige startet på en ny rideskole fordi den gamle skal lukke. På den nye har jeg ikke fået nogen venner endnu, men på den gamle fik jeg et par venner for nogen måneder siden. Det jeg gjorde det var at til at starte med der gik jeg bare hen til nogle som heller ikke rigtig så ud til at havr nogen venner og snakkede lidt med dem og så når jeg er blevet lidt venner med dem så var det som om at der var mange andre der også godt gad at være sammen med mig.
Jeg har selv meget svært ved at blive venner med bogen som allerede har mange venner.
Prøv at snakke med nogen andre som heller ikke har så mange venner.
Kh pigen der kan relaterer.

  • Pigen der kan relaterer, Pige, 12 år

Hej søde

Jeg forstår dig godt. Jeg har selv haft svært med det med vennerne, og har det stadig sådan nogle gange! Jeg må dog sige til dig, at det er faktisk de fleste der har det sådan!

Tro det eller ej, men ingen har det helt nemt med det sociale når de er i et nyt miljø, om de ser det ud eller ej!

Du kunne prøve at gøre hvad jeg gjorde: Jeg startede ikke stort, men deltog i samtalerne med små input. Jeg spurgte om jeg måtte være med i legende, og alt det andet, og jeg sørgede for at spørge ind til folks interesser. På den måde kan du også finde folk som kan lide de samme ting som dig!

Det er vigtigt du bare er dig selv, selvom det er en god ide, ikke bare at kaste alting i hovedet på folk! Det er jeg selv kommet til, og jeg ved nu at det godt kan være rimelig voldsomt for andre.

Det kan måske føles langtrukkent, men de færreste venskaber starter øjeblikket man møder hinanden. De fleste kræver tålmodighed! Start med smalltalk, og på et tidspunkt har du nogle tætte venner (;

  • TJ, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat