Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fortabt

Hej

Jeg en pige på 11

Jeg har det rigtig dårlig
jeg lige flyttet.

Har lige mistet mine to veninder
og har ikke nogen og lege med i frikvatere.
Før legede jeg med mine bedste veninder i hvert frikvater..
Og føler ikke jeg har nogen venner

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hvis de holder dig udenfor så prøv at fortæl det til en af lærerne de skal nok hjælpe, ellers så giv det en chance og spørg dem

  • Anonym, Pige, 15 år

du skal nok bar være dig selv og gå hen til nogen piger, vis de ikke kan lide dig så er det deres problem ikke dig og så gå hen til nogen andre du skal selv gør noget for det
det skal nok gå håber du få det godt

  • pigen på 12 år, Pige, 12 år

Der er altid en ven til hver person. Henvend dig til nogle forskellige i klassen, og se hvad du synes om dem. Spørg bl.a. om du må være med til at lege med dem i frikvartererne, og i starten ved jeg godt det kan være pinligt, men hvad nu hvis du risikerer at falde godt ind hos dem? Der er stor sandsynlighed for det, hvis bare man er sig selv.

Husk fremover, at det også er godt at knytte sig til flere i klassen, i stedet for at knytte sig til få personer. For hvis uheldet er ude, så har du altid en anden god ven, der kan hjælpe dig. (personligt råd)

Knus fra en dreng på 16, som har oplevet nøjagtigt det samme.

  • Din ven, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat