Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig udenfor

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Fester er ikke det eneste der er vigtigt, husk det. Men det er selvfølgelig rigtigt irriterende at ikke blive inviteret. Når du skal starte på gym, får du en ny chance. Så gælder det bare om at gribe den og være social. Vær dig selv og vær åben, så er jeg sikker på at du bliver inviteret med til fest. Ellers bliver der også afholdt en masse andre fester rundt omkring, som er offentlige og de giver en masse nye venskaber.

  • Line, Pige, 17 år

Hej
Man får sjældent noget godt ud af at sammenligne sig med andre. Selv om det er svært er det godt at minde sig selv om, at man er god nok som man er og at alle mennsker har forskellige kvaliteter og er gode til helt forkskellige ting. Så prøv at fokuser på de ting du er god til og mind dig selv om det! Et råd kan være at stoppe med at følge folk på instagram, som får dig til at tænke dårlige ting, omkring dig selv. (og ting ser nogle gange også federe ud på de sociale medier, end de var i virkeligheden.)
I forhold til gymnasiet synes jeg ikke du skal bekymre dig! Jeg går selv sjældent til fester men bliver altid inviteret og har det godt i min klasse de respekter at jeg ikke altid vil med. Men hvis du gerne vil med til festerne, skal du ikke bekymre dig! Der er stor forskel på festkulturen i folkeskolen og gymnasiet og der bliver holdt mange forfester på gymnasiet hvor alle fra klassen plejer at være inviteret. Jeg har snakket med flere som har haft det som dig, men blev positivt overrasket da de startede på gymnasiet. Så ingen grund til at bekymre sig! Håber du finder ud af det, men husk på at du er god nok, lige præcis som du er!

  • Maria, Pige, 19 år

du er ik den eneste jeg har prøvet det samme men det hjalp for mig at tale med min klasselære

  • Anonym, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat