Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig ret udenfor

Hej jeg er en pige på 13 år

jeg har sådan nogen gange eller faktisk tit med at jeg føler mig uden for i skolen og det begyndte i 3 klasse.

Og det skifter sådan nogen gange føler jeg bare at alle siger hej og godmorgen til mig og nogen gange føler jeg mig bare som et spøgelse.

Men jeg har også sådan på tanken at det vil det også blive næste år efter sommerferien

og så ville jeg spørge om der er nogen der har haft eller har det på same måde?

Eller vær fald hvad man kan gøre for man ikke føler sig så meget udenfor.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej jeg er en pige på 11 snart 12

Jeg har prøvet at føle mig udenfor men det har hjulpet lidt at snakke med en om det fx ens mor eller far eller en tæt veninde. Jeg følte mig udenfor fordi jeg ikke havde de apps som var populære på der tidspunkt og alle havde dem fra min klasse og jeg har det stadig sådan siden det er tiktok og Instagram som er populært så du skal bare vide du er ikke den eneste som ahr det svært

  • Hey, Pige, 11 år

Hvis du synes at DEr er en af de andre der ville være sjove at være sammen med – som ven. Så forsøg at tage til kontakt til dem. Og hør om de vil lave noget med dig efter skole, eller arbejde sammen med dig i en opgave.

  • To piger fra en skole, Pige, 11 år

Hej pige på 13.
Jeg kan godt forstå hvordan du har det. Jeg har haft det lige præcis på samme måde som dig. Nu er jeg gået ud af folkeskolen men jeg vil virkelig gerne prøve at hjælpe dig. Mit råd til dig er at fortæl dine forældre hvordan du har det i skolen, for så kan de snakke med lærerne om det. Du kunne også snakke med din lærer om det og fortælle dem hvordan du har det i klassen. Prøv måske at sige hej/godmorgen til dem så de ved at du eksistere og så i pauserne prøv bare at gå over til dem og være sammen med dem. Jeg vil sige at du kommer jo i højere klasse og man får karakter i 8 klasse og hvis du virkelig har det dårligt i klassen, så kan det godt gå ud over dine karakter (når du nu når der op til) for så kommer du jo til at tænke for meget over “hvorfor gider ingen at snakke osv” så ja få snakket med din lærer eller forældre om det. Jeg håber det hjalp

  • Pige på 16, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat