Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig ikke anerkendet af klassekammerater

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det lyder træls… Jeg tænker på, om det kan være, at dine klassekammerater slet ikke er klare over, at du føler dig alene og er alene. Hvis jeg var dig, ville jeg se, om nogen fra din klasse skulle til at gå et sted hen, eller lave et eller andet i fx frikvateret, og så lige bryde ind med: “Hej! Er det fint, at jeg kommer med?”. De vil højstsandsynligt sige, at det må du gerne. Så kan du ligesom bygge et venskab op derfra. Håber det hjælper lidt!

  • mig, 13 år

Hej med dig.

Jeg er yngre end dig, men jeg synes at du alligevel skal sige det til en voksen❤

  • Lille mig, Pige, 11 år

Det kan være rigtig svært at få nye venner og især når alle andre allerede kender hinanden. Måske du kunne prøve at sætte dig ved nogle fra klassen du ikke har snakket med før og prøve at smalltalke lidt med dem? Det kan være at i har ting til fælles som en fritidsinterresse eller bare en irriterende lillebror.
I hvertfald synes jeg su skal prøve at kigge efter nogle nye mennesker omkring dig i stedet for at hænge op i dine gamle venner. I kan selvfølgelig godt stadig være venner, men det kunne godt lyde som om i er ved at glide lidt fra hinanden. Det er helt normalt at det sker med venskaber og især hvis man har kendt hinanden længe. Man udvikler sig jo og nogengange gør man det i lidt forskellige retninger også kan det være svært at blive ved med at have den samme realtion.
Bare giv det lidt tid, hav tålmodighed og vigtigst af alt så husk du ikke er alene. Der er rigtig mange der har det ligesom dig.
Knus <3

  • S, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat