Brev

Føler mig ensom i 10. Klasse

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg er sikker på der ikke er noget galt med dig, måske er du ikke åben nok til at få nye venner son du selv skriver, det med din indstilling til 10. Klasse. Jeg forstår det også virkelige godt, da du ikke har din veninde ved siden! Men dit 10. Klasse år er slet ikke slut endu! Jeg synes du skulle prøve at starte småt ud med at dem fra klassen til at se hvem du virkelig er! Jeg ved ikke om du er allerede gør det, men du kunne jo begynde at snakke med nogle fra din klasse, fortælle dem om et eller andet. Du behøves ikke få en bedste veninde med det samme, men en god ven er en god start! Du skal prøve at være glad, og have hovedet oppe, selvom det ikke har været den bedste start, så kan du nå det endu!

  • Anonym, Pige, 15 år

Bliv ved med at række ud – hvis ikke du bliver mødt siger det mere end dem end om dig.

Kan virkelig godt relatere til tvivlen på sig selv, men prøv at være sød mod den fantastiske pige i dig. Hvis ikke, vil hun være såret i lang tid, og det kan tage lang tid at finde troen på sig selv igen.

Og selvom din veninde ikke er der med dig lige nu, er hun jo ikke forsvundet. Hun er der stadig, og holder jo meget af dig.

Når alt dette er sagt er det også okay ikke at være okay. Dit 10. Klasse år behøves ikke at være det bedste i dit liv, måske bliver det istedet en lærerig oplevelse som nok skal gøre dig stærkere. Men giv ikke op! Du er helt som du skal være, og så kan du i det mindste sige du prøvede og det er mega stærkt!

  • Du er stærk, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ensomhed Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Du kan både ringe og skrive til Headspace, og de har også afdelinger i hele landet, hvor du kan komme ind og tale med en rådgiver.

Læs mere

Studenterrådgivningen

Gratis rådgivning til studerende på de videregående uddannelser, der oplever psykiske eller sociale problemer. F.eks. stress, eksamensangst, depression, ensomhed mm.

Læs mere
Chat
Chat