Brev

Føler mig ensom.

Jeg føler mig underligt ensom.

Forstår ikke helt hvorfor men.

Min bedste ven har en kæreste,

og sagde hele tiden til mig at jeg skulle få en,

Men jeg sagde jeg ikke behøvede en

fordi jeg havde mine venner og var for ung.

Men så finder jeg en dag ud af

at jeg skal flytte og jeg mener ikke 1 time væk

jeg mener 6 timer, så nu mister jeg jo kontakten med dem.

Og her for tiden snakker vi ikke mere,

og føler mig mere og mere ensom.

Mine forældre diger at jeg skal lave nye venner,

men det gik ikke så godt

fordi på min nye skole syntes de andre

at jeg var underlig, irriterende og opmærksomheds krævende.

Fordi jeg savner opmærksomhed

og nu sidder jeg mest hjemme med min telefon

og hver gang jeg ser nogen i et forhold

begynder jeg og græde og ønsker det var mig i forholdet. 😔💔

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Prøv at give dine venner en chance 🙂

  • Anonym, Dreng, 8 år

Hej pige på 12 år, jeg er også lige flyttet lang væk faktisk til et helt nyt land.
Jeg havde det også meget sådan i starten men det der hjalp mig var at jeg startet til fritidsaktiviteter og sådan. Jeg syntes at du skulle tænke om der var en sport du kunne tænke dig at starte til for at få nogle nye venner der. Du kan også snakke med dine forældre om at de kunne skrive til dine nye lære om at hjælpe dig med at blive lidt bedre venner med nogle pige eller drenge fra din nye klasse. Hvis der er flere end en klasse på dit klassetrin kunne du også snakke lidt med dem. For at snakke om det med dine gamle venner kan du måske få dine forældre til at køre dig over for at besøge dem i ferier. Hvis de ikke gider kan du også køre i tog/bus (hvis dine forældre giver der lov) for at besøge dem.
Håber at det hjalp,
Mvh x.

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat